Kaudella 2016 Joonas Tokee ottaa seuraavan askeleen urallaan ja lähtee ajamaan junioreiden Euroopan mestaruussarjaa eli FIA ERC Junior -sarjaa.Kyseinen sarja koostuu kuudesta vaativasta ja pitkästä osakilpailusta, joiden neljä parasta tulosta lasketaan kilpailijan loppupisteisiin.

- Meillä on tavoitteena ajaa ensin neljä kilpailua. Rallit sijoittuvat ympäri Eurooppaa seuraavasti: helmikuun alussa ajetaan Latviassa lumella ja huhtikuussa Pohjois-Irlannin asfaltilla, josta suunnataan kesäkuun alussa Portugalin Azorien saarille. Siellä ajetaan tosi hieno ralli soralla, Tokee selvittää.

- Juhannuksena kalenterissa on perinteikäs Ypresin asfalttiralli Belgiassa, heinäkuussa koittaa nopea soraralli Virossa ja sarjan viimeinen osakisa on asfalttiralli Tsekeissä elokuun lopulla, Joonas jatkaa.

Vielä viime vuonna Tokee ja kartanlukija Jani Salo nähtiin kotoisen Ralli SM-sarjan kärkikahinoissa: kaksikko pokkasi menneeltä kaudelta SM-hopeaa.

21-vuotias Orivedellä asuva kuljettajalupaus teki taustajoukkojensa kanssa päätöksen panostaa kansainvälisiin rallikilpailuihin:

- Päätimme valita ERC:n, koska koimme, että uusi kausi SM-sarjassa ei olisi tuonut tarvittavaa kehitystä uran kannalta. ERC-sarjan haaste on kovempi ja kehittyminenkin on todennäköisempää, kun vastassa ovat Euroopan lahjakkaimmat nuoret kuljettajat.

- ERC on myös varsin monipuolinen ratkaisu, kun siellä tulee kisoja niin lumella, soralla kuin asfaltillakin. Tämä on myös varsin kustannustehokas arvosarja, sillä esimerkiksi junioreiden MM-sarjaan lähdettäessä panostukset olisivat olleet niin kovia, että niitä ei pysty yksityiskuljettajana kustantamaan.

Joonas Tokee tiedostaa, että ERC Junior -sarja on kansainvälisesti erittäin arvostettu. Siellä onnistuminen voi avata ovia kohti ammattilaisuutta.

Nuorukainen lähtee alkavaan kauteen tutulla Peugeot 208 R2 -kalustolla, jota on päästy testaamaan alkutalven lumilla.

- Testiä on saatu jonkin verran alle Suomessa ja myös nuottitreeniä on tehty kattavasti. Tänä viikonloppuna ajan Latviassa kansallisen Sarma-rallin, joka toimii meille tosi hyvänä harjoituskisana reilun kahden viikon kuluttua alkavaa ERC-kautta silmälläpitäen.

- Tarkoituksena on saada hyviä ja ehjiä kilometrejä kasaan testirallista. Ensimmäinen ERC-kilpailu ajetaan myös Latviassa, joten samalla pääsemme parhaiten tutustumaan Latvian olosuhteisiin, Tokee päättää.

ERC Junior -sarjan osakilpailut:

5.-7. 2. Rally Liepaja, Latvia
7.-9. 4. Circuit of Ireland, Pohjois-Irlanti
2.-4. 6. Rally Acores, Portugali
23.-25.6. Ypres Rally, Belgia
15.-17.7. Otepää-ralli, Viro
26.-28.8. Barum Rally, Tsekki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.