Suomen vanhin ja samalla myös suurin maastoauto tapahtuma, Finland Trophy Retro, käynnistyy perjantaina 29.9 yhteislähdöllä klo 19 Syväsmäen kentältä. Nyt järjestettävä kilpailu on jo järjestyksessään 22 ja kilpailijoita odotetaan paikalle kuutisenkymmentä autokuntaa. Kilpailu kestää lauantaihin, jolloin maaliin on tultava viimeistää klo 15. 

Kilpailuluokkia autoille on kolme, joihin autot jaetaan rengaskoon mukaan. Lisäksi Safari luokkaan voi osallistua autolla, joka ei täytä minkään kilpailuluokan vaatimuksia. Safari luokassa ei jaeta palkintoja.  

Tämän vuoden uutuutena on mukana myös lyhempi, vakioauto "katumaasturi" suunnistus. Tämä rasti safari nimellä ajettava tapahtuma alkaa la aamulla klo 9 ja maalissa on oltava viimeistään klo 15. Rasti safari ajetaan samoilla säännöillä kun varsinainen kilpailu, mutta osallistujille on merkitty ns. helpot rastit karttaan.

Kilpailussa on tarkoitus etsiä maastoon sijoitettuja rasteja ilman sähköisiä apuvälineitä, eli kaikki GPS laitteet on kielletty. Rastit on merkitty järjestäjien ennen lähtöä jakamiin paperi karttoihin. Rastilla käyminen tulee todistaa lyömällä rastiin kiinnitetyllä meistillä merkki autoon kiinnitettyyn alumiinilevyyn. Yleisöalueen rasteista saa 10 pistettä ja muista 5 pistettä. . Yleisöalueen rastit vaihdetaan perjantai-illan jälkeen, joten ne voidaan hakea lauantaina uudelleen. Kilpailussa suurin pistemäärä voittaa ja tasatilanteessa ajoaika, eli maaliintulojärjestys ratkaisee. Syväsmäen yleisöalueen lisäksi rastit on sijoitettu usealle ajoalueelle Merrasmäen ja Syväsmäen maastoihin. 

Yleisöalue Syväsmäen kisakeskuksen, eli seurapirtin vieressä on avoinna perjantaina klo 19-24 ja lauantaina klo 9-15. Kisakeskuksessa on myös kahvio sekä yleisö karttoja, jos haluaa seurata kilpailua maastossa. Pääsymaksuja ei peritä, eli yleisölle on vapaapääsy alueelle ja maastoon. 

Kilpailun järjestää Hirvensalmelainen yhdistys Maasturistit Ry. Kilpailun ajoalueet on sopimuksella vuokrattu yksityisiltä maanomistajilta ja kilpailun järjestämisellä on ympäristölupa. Järjestäjä myös valvoo, ettei luontoa turhaan tai tahallisesti vahingoiteta. Kilpailun aikana erityisesti Merrasmäentiellä ja Hirvensalmentiellä, välillä Merrasmäki - Syväsmäki on tavanomaista enemmän liikennettä. 

Toivotamme myös tiedotusvälineet tervetulleiksi seuraamaan kilpailua! 

Lisätietoja: Kilpailunjohtaja Sami Juopperi puh. 044 9782830

Kilpailukeskus ja yleisöalue: Syväsmäen seurapirtti, Syväsmäentie 83, 52520 Syväsmäki.


Maasturistit ry ja Finland Trophy Retro some: www.facebook.com/maasturistit.ry Instagram: ft_retro

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.