Kuva: FiSRA

Joensuun SM-viikolla 31.1.–2.2.2020 nähdään kiinnostava kattaus autourheilua, kun digitaalinen rallicross ja crosskart tarjoilevat vauhtielämyksiä sekä paikan päällä että Ylen lähetyksien välityksellä. Yleisölle avoin lajikokeilupäivä järjestetään perjantaina 31.1. kello 16.00-19.00.

Erityyppiset sähköisen urheilun lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

Digitaalinen autourheilu tuo ensimmäisen eSports-lajin SM-viikolle digitaalisen rallicrossin muodossa. Joensuun Areena -yleisön lisäksi kotikatsojat pääsevät mukaan lajin SM-finaaliin lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa ja Areenassa 1.2. kello 20.15 alkaen. AKK:n virallisen suomenmestaruuden ohella luvassa on palkintorahaa, jota menestyneille on tarjolla yhteensä 3 000 € verran.

– On hienoa päästä esittelemään SM-viikolla digitaalista autourheilua, jossa meillä ajetaan tällä hetkellä SM-sarjaa sekä rallicrossissa että rata-ajossa. Digitaalisen rata-ajon finaali kisataan Jyväskylässä 6.-9.8. ajettavan Neste Rallin yhteydessä. Suomalaisten kilpakuljettajien ja järjestäjien osaaminen on maailman huippua, mikä näkyy varmasti myös yleisölle tapahtumissa. Haluamme jatkaa lajien kehittämistä yhteistyössä FiSRA:n kanssa. Lähestyttävyyden ja edullisuuden takia digitaalisessa autourheilussa on todellista uuden ajan vetovoimaa kaikenlaisille harrastajille ikään katsomatta, kertoo AKK:sta lajipäällikkö Henri Karjalainen.

Suosiotaan kasvattava crosskart on koko perheen harrastus

Etenkin Pohjoismaissa 2000-luvun aikana voimakkaasti kasvanut crosskart sai kilpailuluokituksen Suomessa vuonna 2012. Monipuolisilla alustoilla rallityyliin ajettava laji on ponnistuslauta etenkin nuorille kilpakuljettajille, mutta toimii mainiosti myös koko perheen harrastuksena. Crosskartista löytyy viisi eri luokkaa, joista Crosskart Mini on suunnattu 6-11 -vuotiaille ja Xtreme-luokka yli 16-vuotiaille kuljettajille.

Crosskartin kolmiosaisen talvisarjan avauskilpailu ajetaan Joensuun Urheiluautoilijoiden järjestämänä SM-viikon yhteydessä raviradalla sunnuntaina 2.2. kello 10.00 alkaen ja Yle lähettää Xtreme-luokan finaaleista Areenassa ohjelmaa kello 13.30 alkaen. Tv2:n koostelähetys alkaa illalla kello 20.15. Xtreme-luokan lähtöviivalla nähdään myös MM-rallicross-kuski Niclas Grönholm.

– Joensuun sprint-tyylinen osakilpailu miellyttää yleisöä varmasti. Kesäkaudella luvassa on viisi osakilpailua rallicross-tyyppisesti ympäri Suomea ja lisäksi kalenterista löytyy heinäkuussa Oulussa miteltävä Pohjois-Euroopan mestaruusosakilpailu. Crosskart on vauhdikas ja viihdyttävä laji, johon on helppo lähteä mukaan, ja varsinkin junioriluokat ovat kasvaneet viime aikoina merkittävästi. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla mukana olevan lajin ammattikuskit ovat kovan luokan menijöitä, joten luvassa on todella makeaa menoa sekä raviradalla että vastaanottimien välityksellä, kuvailee AKK:n lajipäällikkö Juho Ketonen.

Teksti: AKK / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla