Muut lajit

Sami-Matti Trogen siirtyy rallicrossista ralliin. Kuva: Jan Kåre Rafoss.

Menestyksekkäästi rallicrossia maailmalla ajanut Sami-Matti Trogen vaihtaa radat pikataipaleisiin. Lohjalainen ajaa rallin SM-sarjan ensi kaudella SM3-luokassa uudella Ford Fiesta R2:lla ja kartanlukijan penkille istahtaa Topi Luhtinen.

Trogenin kausi alkaa tammikuun puolessa välissä Rovaniemeltä. Rallin lisäksi hallitseva iRacing Rallicrossin maailmanmestari keskittyy eSport -urheiluun, eikä ratalajeiltakaan suljeta ovia.

Kylmiltään 17-vuotias Trogen ei rallin maailmaan lähde, sillä Arctic Lapland Rally on Trogenin uran kolmas ralli.

– Ajoin muutaman rallin viime vuonna ja tykäistyin lajiin heti. Rallissa parasta on, kun saa ajaa paljon ja tiet ovat joka kerta erilaisia. Innolla odotan ensimmäisiä kisoja rallin SM-sarjassa. Haasteita tässä toki riittää, ehkä isoimpana on nuotista ajaminen ja sitä tullaan treenaamaan paljon ennen Tunturia. Lähdetään ekoihin kisoihin keräämään kokemusta ja katsotaan mihin vauhti riittää, paineita ei oteta, Trogen valottaa.

Kartanlukijaksi Trogenin viereen istahtaa Topi Luhtinen. Kokemusta 25-vuotias pieksämäkinen on kartuttanut tulkitsemalla nuotteja muun muassa moninkertaiselle Suomen mestarille Juha Salolle.

– Kartturiksi sain Topi Luhtisen, ja hänen kanssaan tekeminen on ollut todella mukavaa. Yhteistyö lähti heti sujumaan tosi hyvin. Me tehdään nyt yhdessä paljon hommia, harjoitellaan nuottien tekemistä ja katsotaan Tunturissa, missä vaiheessa olemme kehityksessä. Minulle uutena asiana on tämäkin, että teen töitä nyt kartturin kanssa, kun aikaisemmin rallicrossissa hytissä olen ollut yksin, Länsiväylän urheiluautoilijoita edustava Trogen kertoo.

Tulevan kauden muista uutisista, suunnitelmista ja tunnelmista Trogen tiedottaa heti vuoden 2020 alussa.

Teksti: Sami-Matti Trogen tiedotus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla