Rallicross-radoilta tuttu Sami-Matti Trogen kilpaili tällä kertaa e-urheilun parissa. Kuva: Mika Trogen.

Sami-Matti Trogen ajoi viidenneksi Sim Racing eSM -kilpailussa Jyväskylässä. Suomen mestaruuden uusi lapualainen Matti Kaidesoja. Kilpailu käytiin hulppeissa puitteissa Suomen MM-rallin eli Neste Rallin keskipisteessä, Jyväskylän Paviljongissa.

SET Esport -tallissa ajava Trogen paransi vauhtiaan päivän mittaan, ja paras isku oli päällä finaalissa.

Päivä sisälsi kolme kilpailua ja kahdet aika-ajot. Ensimmäinen startti oli aamupäivällä, kun kaksikymmentä karsintojen kautta valikoitua kuljettajaa ampaisivat Yhdysvaltojen Mid Ohion radalle. Ryhmä kiersi virtuaalisesti maailmaa, ja seuraava kilpailu ajettiin taas vanhalla mantereella, Silverstonessa.

– Ajo on sujunut ihan okei. Vähän puuttuu vauhtia etenkin aika-ajossa. Joka lähdössä olen pudonnut ja joutunut sitten taistelemaan tietäni ylöspäin. Vähän erilaista kuin kotona yksin ajaminen, kun täällä kaikkien koneet ovat vierekkäin. On täällä hieno ilmapiiri, Trogen toteaa.

Päivällä kuljettajien joukko latautui finaaliin, mikä ajettiin jokaisen formulafanin tuntemalla Suzukan radalla. Kymmenennestä ruudusta lähtenyt lohjalainen pohti tulevaa finaalia.

– Lisää vauhtia pitää saada, pari kymmenystä tai peräti puoli sekuntia per kierros. Lähtöpaikka ei ole ihan paras. Pitää toivoa, ettei startissa tapahdu mitään. Kone, millä täällä ajan, on outo ja vaati alussa totuttelua, mutta aika nopeasti pääsin sen kanssa sinuiksi.

Sami-Matti Trogenin ajopaikka. Kuva: Mika Trogen.

Startissa kolaroitiin, mutta rattitaiteilija vältti rytinät. Ensimmäisellä kierroksella Trogen pyörähti kilpakumppanin vahvalla avustuksella ja putosi vielä jokusen sijan, joten edessä oli kova urakka. Trogen paransi sijoitustaan kuin possu juoksuaan ja poimi päänahkoja mennessään. Debytantti nousi Suomen kovimpien simukuskien keskellä lopulta viidenneksi.

– Finaali ajettiin viileämmässä kelissä, ja olin treenannut sellaisen kelin säädöillä, joten sain vauhtia paranettua. Rata ja keli taisivat kyllä sopia mulle, kun virheitä tuli vähemmän. Meillä on maailman kovin kansallinen sarja. Suomen huiput ovat maailman kärkeä, joten olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen eSM-sijoitukseeni. Ensi vuonna parannetaan, Trogen täräyttää.

Finaalin lopputulokset:
1) Matti Kaidesoja 1:41.095
2) Joni Heikkinen +11.198
3) Tuomas Tähtelä +13.300
4) Riku Alatalo +13.816
5) Sami-Matti Trogen +29.374

Lisätietoja sarjasta ja toiminnasta: FISRA Sim Racing

Teksti: Toni Lönnroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla