Formula 1 -sarjan virallinen e-urheilusarja F1 Esports alkoi keskiviikkona 10. lokakuuta kolmella kisalähdöllä. Suomalaisia sarjassa on peräti kolme kappaletta: Olli Pahkala (McLaren), Joni Törmälä (Red Bull) ja Tino Naukkarinen (Williams). Parasta kisavauhtia suomalaiset pitivät Australian GP:ssä, jossa Naukkarinen oli toinen ja Törmälä kolmas.

Australian lisäksi avauskierroksella kilpailtiin Kiinassa ja Azerbaidzhanissa, mutta kummassakaan kisassa suomalaiset eivät yltäneet kymmenen parhaan kärkeen. Australiassa ja Kiinassa nopein oli hallitseva mestari, britti Brendon Leigh, Azerbaidzhanissa puolestaan Toro Rossolla ajava, Tanskan Frederik Rassmussen.

Mercedeksellä ajava Leigh ja hänen tallikaverinsa, unkarilainen Daniel Bereznay johtavat sarjaa ensimmäisen kisarupeaman jälkeen. Leighillä pisteitä on kasassa 68 ja Bereznaylla 41. Suomalaisista Naukkarinen on kuudentena 18 pisteellä ja heti hänen perässään on Törmälä seitsemäntenä 16 pisteellä.

Virtuaalisarjassa on mukana kaikki muut varsinaisesta F1-sarjasta tutut tiimit, paitsi Ferrari. Mukana ovat Mercedes, Red Bull, Force India, Williams, Renault, Haas, Toro Rosso, McLaren ja Sauber. Kuljettajia tiimeissä on yhteensä 25.

F1 Esports -sarjan kaudella 2018 ajetaan yhteensä 10 kisalähtöä, joista seuraavat kolme lokakuun viimeinen päivä, kun vuorossa ovat Ranskan, Iso-Britannian ja Belgian GP:t. Neljä viimeistä kilpailua puolestaan ajetaan 16.-17. marraskuuta. Kaikki virtuaalisarjan pelikierrokset ajetaan Gfinity Esports Arenalla Lontoossa.

Pistetilanne 3/10 osakilpailun jälkeen
1. Brendon Leigh (GBR), Mercedes-AMG Petronas Esports, 68
2. Daniel Bereznay (HUN), Mercedes-AMG Petronas Esports, 41
3. Frederik Rasmussen (DEN), Toro Rosso Esports Team, 27
4. Bono Huis (NL), McLaren Shadow, 19
5. Graham Carroll (GBR), Red Bull Racing Esports Team, 18
6. Tino Naukkarinen (FIN), Williams Esports, 18
7. Joni Törmälä (FIN), Red Bull Racing Esports Team, 15
8. Marcel Kiefer (GER), Hype Energy eForce India, 15
9. F. Donoso Delgado (CHL), Hype Energy eForce india, 14
10. James Doherty (GBR), Renault Sport Team Vitality, 14

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla