Jukka Eskelinen (25) taisteli radalla mm. sarjajohtaja Tuomas Tähtelän (15 kanssa). (Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla, Kuva: Circuit eMotorsports

Maanantaina 18. kesäkuuta ajettiin eMotorsportsin SM-sarjan viides osakilpailu. Kilpailuratana käytettiin Zandvoortin haastavaa rataa, jossa Jukka Eskelinen keräsi kilpailun korkeimmat pisteet.

Sarjan kärkinimet puolestaan kohtasivat haasteita.

Kilpailuun SM-pisteissä kolmantena lähtenyt Rami Mattila onnistui pitämään totutun kovaa vauhtia aika-ajossa ollen joukon nopein. Mattilan hurja vire sai jatkoa ensimmäisessä lähdössä, kun hän paalulta lähteneenä jätti muut katselemaan perävalojaan ja ajoi ensimmäisen lähdön voittoon.

Lähdössä toiseksi ajoi Matias Vitikainen ja kolmanneksi edelliskisassa nopein ollut Tomi Manninen.Sarjajohtaja Tuomas Tähtelä romahti ensimmäisessä lähdössä sijalle 11.

Toisessa lähdössä ensimmäisen lähdön voittaja Mattila ei onnistunut nousemaan kymmenenneltä sijaltaan kohti kärkeä, vaan toi autonsa samalla sijoituksella maaliviivalle. Lähdön voittoon ajoi Teemu Korhonen. Sami Ristolainen oli toinen ja Jukka Eskelinen kolmas.

Ensimmäisen lähdön viidenneksi ajanut Eskelinen keräsi näin ollen kilpailun korkeimmat pisteet. Marko Moisio keräsi kahdella nelossijallaan tasapisteet voittajan kanssa, mutta Eskelisen parempi aika-ajotulos ratkaisi voiton.

– Viidennestä ruudusta kun lähdin, niin taktiikka oli se, että pääsisin sarjajohtaja Tähtelän ohi neljänneksi. Ajoin pehmeillä renkailla, mikä poikkesi muiden rengastaktiikasta. Lopussa renkaat vähän heikkenivät ja sijoitukseksi tuli ensimmäisestä lähdöstä viides sija, Eskelinen kertasi tapahtumia.

– Toiseen lähtöön muutin rengastaktiikkaa vähän riskilläkin, kun en muuten muuttanut säätöjä uusille renkaille. Uskoin kuitenkin, että pystyn ohittamaan kilpailussa edelläni lähteneitä autoja ja taktiikka oli onnistunut, kun saavutimme kolmannen sijan.

Eskelinen uskoo, että Zandvoortissa nähty taktiikka kantaa hedelmää jatkossakin.

– Tällä hetkellä en ole absoluuttisesti nopein aika-ajoissa, ja siten uskon, että tämä taktiikka toimii. Pyritään ajamaan viiden sakkiin aika-ajoissa ja lähdetään sieltä käsin taistelemaan sijoituksia ylöspäin. Odotusten suhteen ollaan nyt siellä mihin ajattelin mahdollisuuksien riittävän.

Taistelu mestaruudesta tiivistyy – Tuomaristo tutki vastalauseita pitkälle yöhön

Kilpailun lopputulokset saatiin lopulta vahvistettua vasta aamuyön tunteina, kun kilpailusta jätetyt vastalauseet oli käsitelty.

– Rami Mattilan ja Tuomas Tähtelän sekä Tero Voutilaisen ja Tomi Mannisen välisiä tilanteita tarkistettiin toisen lähdön osalta pitkälle yöhön, koska näistä tilanteista oli jätetty vastalauseet. Pääsimme tarkastelemaan tilanteita useista eri kuvakulmista ja etäisyyksistä. Lopulta tilanteet tuomittiin kilpailutilanteiksi, eikä sanktioita aiheutunut yhdellekään osapuolelle, valotti tuomariston puheenjohtaja Henri Karjalainen.

– Tähän mennessä nämä ovat olleet harvinaisia. Kymmenen starttia on ajettu ja tätä ennen ainoastaan yksi vastalause oli jätetty. Täytyy muistaa kuitenkin, että nyt ajetaan suomenmestaruudesta ja kilpailu on tiukkaa. Sitä kautta näitä tilanteita voi tulla ja ne on hyvä selvittää.

eMotorsportsin SM-sarjan seuraava ja kuudes osakilpailu ajetaan Yhdysvaltalaisella Daytona Ovalin radalla 20. elokuuta.

Lopputulokset (pistettä)
1. Jukka Eskelinen 100
2. Marko Moisio 80
3. Sami Ristolainen 60
4. Matias Vitikainen 50
5. Tomi Manninen 45
6. Teemu Korhonen 40
7. Rami Mattila 40
8. Tero Voutilainen 30
9. Heikki Mehtänen 25
10. Tuomas Tähtelä 20

Kaikki tulokset löydät täältä.

SM-pisteet 5/10 osakilpailun jälkeen
1. Tuomas Tähtelä 342
2. Tomi Manninen 275
3. Rami Mattila 271
4. Marko Moisio 217
5. Matias Vitikainen 220
6. Jukka Eskelinen 209
7. Timo Koskela 185
8. Aleksi Savikko 155
9. Mikko Melkkilä 119
10. Valtteri Alander 100

Kaikki SM-pisteet löydät täältä.

Kaikki osakilpailukoosteet sekä paljon muuta oheismateriaalia löydät sarjan viralliselta YouTube-kanavalta.

Teksti: eMotorsport Tiedotus / Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla