Tomi Manninen (17) ja Jukka Eskelinen (25) taistelivat ankarasti sijoituksista kauden neljännessä osakilpailussa. Kuva: Circuit eMotorsports

Virtuaaliautourheilun eMotorsportsin SM-sarja jatkui Nürburgringin osakilpailulla toukokuun 21. päivä. Kauden neljännen koitoksen paras oli lopulta yhteispisteissä Tomi Manninen, jolle voitto oli kauden ensimmäinen.

Sarjajohtaja Tuomas Tähtelä oli vasta kahdestoista.

Pistejohdossa ja yhtenä kuumimpana ennakkosuosikkina sarjan neljänteen osakilpailuun lähtenyt Tuomas Tähtelä oli kisassa mukana 27 kilon lisäpainoilla. Tähtelä kuitenkin osoitti, ettei lisäpainoista ole haittaa, kun aletaan tosissaan mittaamaan vauhtia.

Tähtelä avasi nimittäin kisan pistetilin aika-ajoista kellottaen nopeimman ajan. Myös ensimmäinen lähtö kulki Tähtelän tahdissa, sillä mies tuli ruutulipulle ensimmäisenä. Toisessa lähdössä sijoitus oli kuitenkin vasta 25. ja kisan sijoitus näin ollen kahdestoista.

– Saatiin kilpailuun onnistunut alku. Aika-ajoissa tuntui, että Tomi Manninen olisi jopa vähän nopeammassa vireessä, mutta pystyin kuitenkin olemaan nopeampi ratkaisevalla hetkellä. Ensimmäisessä lähdössä pääsimme heti kärkeen ja pystyin pitämään Mannisen hyvin takana. Toisessa lähdössäkin nousin jo viidenneksi, mutta siinä kohtaa pelini niin sanotusti kaatui ja jouduin ulos kilpailusta. Äärimmäisen harvoin tällaista käy. Onneksi kuitenkin pystyin kasvattamaan eroa kärjessä, Tähtelä kertoi.

Ensimmäisessä lähdössä Tähtelän jälkeen toiseksi ajoi Tomi Manninen, joka avauskisassa ylsi neljänneksi ja tuon jälkeen saldona oli kaksi kuudetta sijaa. Toisessa lähdössä Manninen oli seitsemäs. Sijoitusta voidaan pitää loistavana, sillä Manniselle tuli lähdöstä rasitteeksi kymmenen sekunnin rangaistus virheellisestä ajosta. Mannisen sijoitukset oikeuttivat kilpailun korkeimpiin pisteisiin.

– En ihan täysin osaa voitosta nauttia. Tein toisessa lähdössä pienen jarrutusvirheen ja ajoin edellä ajavan perään. Onneksi en pilannut pahemmin kaverin kisaa, kun hänkin ylsi kilpailun toiseksi. Rangaistus tuosta oli täysin aiheellinen ja virhe minun. Otetaan kuitenkin kaikki vastaan. Ohittaminen tuolla radalla oli todella vaikeaa, mietti kisan voittoon lopulta ajanut Manninen.

Sarjajohtaja Tähtelän asemaa kärjessä heikompi viikonloppu ei horjuttanut. Tähtelä johtaa sarjaa 92 pisteen erolla ennen Nürburgringilla voittanutta Mannista.

– Nürburgringin suoritustaso ei tullut minulle yllätyksenä. Tiesin, että kaiken ollessa kohdallaan pystyn olemaan nopea. Tavoite on loppukauden pysyä kolmen parhaan joukossa. Seuraavana ajettava Zandvoortin rata ei kuulu suosikkeihini, mutta tavoitteena sielläkin on päästä kolmen kärkeen, Manninen kertoo.

eMotorsportsin SM-sarja jatkuu kauden viidennellä osakilpailulla 18.6. Zandvoortin radalla.

Loppupisteet, Nürburgring 21.5.2018
1. Tomi Manninen 100
2. Jukka Eskelinen 80
3. Timo Koskela 60
4. Marko Moisio 50
5. Anssi Hyytiäinen 45
6. Aleksi Savikko 40
7. Sami Ristolainen 35
8. Matias Vitikainen 30
9. Heikki Mehtanen 25
10. Matti Pouru 20

SM-pisteet 4/10 osakilpailun jälkeen
1. Tuomas Tähtelä 322
2. Tomi Manninen 230
3. Rami Mattila 226
4. Timo Koskela 185
5. Matias Vitikainen 170
6. Aleksi Savikko 145
7. Marko Moisio 137
8. Mikko Melkkilä 119
9. Jukka Eskelinen 109
10: Valtteri Alander 100

Teksti: eMotorsport Tiedotus / Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla