Rami Mattila (etualalla, nro 14) ajoi kauden avausvoittoon virtuaaliautourheilun SM-sarjassa. Kuva: Circuit eMotorsports

Marttilalainen Rami Mattila nappasi kauden avausvoittonsa maanantaina 7. toukokuuta ajetussa virtuaaliautourheilun SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa. Italialaisella Imolan radalla ajetun osakilpailun yhteispisteissä toiseksi tuli sarjaa johtava Tuomas Tähtelä ja kolmanneksi Mikko Melkkilä.

Mattilan Imolan urakka alkoi sangen suotuisasti, sillä jo harjoituksissa vauhti oli kohdallaan. Aika-ajotkin menivät hyvin ja tuloksena oli toinen lähtöruutu, mikä tosin ei miestä itseään tyydyttänyt.

– Aika-ajot olisivat voineet mennä paremmin, sillä jo treeneissä vauhti oli kohdallaan. Siinä oli vähän ruuhkaa edessä koko ajan. Paalu olisi pitänyt napata, mutta sen ottanut Tähtelä on kyllä niin lahjakas kuljettaja, että vaikea oli häntä taas lyödä, Mattila toteaa.

Kilpailulähdöt sen sijaan sujuivat marttilalaiselta rattitaiturilta paremmin, joskin myös tapahtumia riitti.

– Taisimme nukkua Tähtelän kanssa molemmat ensimmäisen lähdön startin ja saimme huonot lähdöt. Tähtelän huono lähtö toisaalta pelasti minutkin, sillä saimme ikään kuin pussitettua muut taaksemme, eikä kavereita tullut ohi ovista ja ikkunoista. Vähän siinä oli myös peliratin ohjaustehostimen temppuilua, mikä vaati totuttelua toisenlaiseen ajotyyliin, Mattila kertasi.

10 kilon lisäpainoilla ajanut Mattila sai kuitenkin laitteet kuntoon toiseen lähtöön.

– Toiseen lähtöön sain käynnistettyä kaikki laitteet uudestaan ja rattikin alkoi toimia. Sain nappistartin ja kaikki meni moitteetta. Lisäpainojen takia vauhti hidastui noin sekunnin kymmenyksen per kierros, mutta se kuuluu pelin henkeen.

E-urheilu ei ole pelkästään teinien ja nuorten pelikenttä

41-vuotias Mattila on eittämättä yksi sarjan ikämestareista ja romuttaa monta myyttiä e-urheilusta pelkästään nuorten lajina.

– Tämä virtuaaliautorheilu on nykypäivänä niin lähellä autenttista kilpa-autoilua, että kyllä se innostaa helposti tälläkin iällä. Tätä sarjaa voi huoletta vertailla oikean rata-autoilun kanssa. Lisäksi tämä on mahtavaa vastapainoa siviilityölle. Koitetaan tänä vuonna ajaa kolmen parhaan joukkoon sarjassa, Mattila naulaa lopuksi.

Lopputulospisteet, Imola 7.5.
1. Rami Mattila 100
2. Tuomas Tähtelä 90
3. Mikko Melkkilä 60
4. Aleksi Savikko 50
5. Timo Koskela 45
6. Tomi Manninen 40
7. Valtteri Alander 35
8. Marko Moisio 30
9. Matias Vitikainen 25
10. Mika Vähämäki 20

Täydelliset lopputulokset löydät tästä

SM-pisteet 3/10 osakilpailun jälkeen
1. Tuomas Tähtelä 300
2. Rami Mattila 220
3. Matias Vitikainen 140
4. Tomi Manninen 130
5. Timo Koskela 125
6. Mikko Melkkilä 116
7. Aleksi Savikko 105
8. Valtteri Alander 100
9. Marko Moisio 87
10. Mika Vähämäki 76

Täydelliset SM-pisteet löydät tästä

Teksti: eMotorsport Tiedotus / Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla