Ministeri Sampo Terho (oik.) leikkasi nauhan yhdessä Circuit eMotorsportsin kehitysjohtajan Valtteri Leitolan kanssa. Kuva: Jimi Österberg

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ehti keskiviikkona hallituskiireiden keskellä avaamaan uutta elektronisen moottoriurheilun keskusta Circuit eMotorsports Centeriä Helsingin Munkkisaaressa.

Samalla julkistettiin Circuit Media Oy:n kumppanuus marraskuun 9. päivänä järjestettävän Auto- ja Liikennegaalan kanssa.

– Elektroninen urheilu eli e-sports on suositumpaa kuin suuri yleisö ymmärtää. E-urheilusta on tullut pysyvä ja kasvava globaali ilmiö. Perinteinen urheiluliike on ollut ymmällään lajin räjähdysmäisestä suosion kasvusta ja sen kaupallisesta potentiaalista, totesi ministeri Terho avaussanoissaan ennen kuin leikkasi symbolisen nauhan poikki yhdessä Circuit eMotorsportsin kehitysjohtajan Valtteri Leitolan kanssa.

Circuit Auto- ja Liikennegaalan kumppaniksi

– Kolmivuotinen kumppanuus Auto- ja Liikennegaalan kanssa tarjoaa meille mainion tilaisuuden tehdä itsemme tunnetuksi alan keskuudessa. Uskomme gaalayhteistyön vauhdittavan keskuksemme käyttöä yritysten asiakashallinnassa ja lisäävän elektronisen autourheilun tunnettuutta, totesi kehitysjohtaja Leitola omassa avajaispuheessaan samalla kiittäen ministeriä läsnäolosta.

SM-sarja kehityksen keskiössä

Circuitin liiketoiminnan ytimessä on myös elektronisen rata-autoilun SM-sarjan järjestäminen autourheilun keskusliiton AKK:n alaisuudessa. SM-sarjan ylläpitäminen on kehitysyhtiön päätuote, jonka jalostamisella Circuit hakee myös avauksia kansainvälisille markkinoille.

Kolmatta kautta järjestettävän eMotorSportsin SM-sarjaa voi seurata reaaliaikaisesti useista kanavista. Lähetyksiä juontavat kisoja selostavat kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja ammattijuontaja Pepe Jürgens.

Uudessa Circuit eMotorsports Centerissä on mm. kuusi ajosimulaattoria, edustus- ja kokoustilat sekä oma saunaosasto.

Teksti: Circuit eMotorsports tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla