Muut lajit

Tuomas Tähtelä johtaa eMotorsportsin SM-sarjaa tukevalla johdolla jo kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: Circuit eMotorsport

Legendaarisella Laguna Secan radalla ajettu eMotorsportsin SM-sarjan toinen osakilpailu ei horjuttanut sarjajohtaja joensuulaisen Tuomas Tähtelän asemaa kärjessä, vaikka lähtövoittoja miehelle ei kirjattukaan.

Tähtelän sarjajohto on kahden osakilpailun jälkeen 90 pistettä Rami Mattilaan. Matias Vitikainen nousi toisessa osakilpailun jälkeen sarjan kolmannelle sijalle, ainoastaan viiden pisteen päähän Mattilasta.

SM-avauksen jälkeen 30 pisteen johdossa ajanut Tähtelä aloitti kilpailun aika-ajojen kolmannella sijalla. Kovinta vauhtia tässä vaiheessa piti Matias Vitikainen, joka SM-avauksen jälkeen löytyi yhdeksänneltä sijalta. Tähtelän ja Vitikaisen väliin mahtui sarjassa toisena ollut Timo Koskela. Aika-ajot lupailivat näin ollen tiukkaa taistelua sarjan kärkipaikasta.

– Aika-ajoissa tuntui, ettei vauhti oikein riitä radalla. Toisaalta aika-ajojen paras kierrokseni ei ollut mitenkään hyvä, joten kiristämisen varaa jäi ja paaluun olisi silti ollut täydet mahdollisuudet. Päällimmäisenä kuitenkin tuntui, ettei vauhti oikein riitä, Tähtelä analysoi.

Ensimmäisestä lähdöstä torjuntavoitto

Ensimmäinen lähtö osoitti, että eMotorsportsin SM-sarjassa kaikki on mahdollista. Lähdön voittoon ajoi paalupaikan aika-ajoista napannut Matias Vitikainen. Sarjajohtajan päänahan aika-ajoissa saalistanut Koskela joutui taipumaan peräti sijalle 25. Tähtelä onnistui lähdössä pitämään asemansa ja ajoi vakuuttavasti toiselle sijalle.

– Ensimmäinen lähtö oli ihan ok suoritus. Pystyimme ajamaan samaa tahtia Vitikaisen kanssa. Hänen ohittamiseen vauhti ei kuitenkaan riittänyt. Toisaalta pahin into ohittamiseen oli laantunut, kun sarjassa pahin uhkaaja Koskela oli aiemmin virheiden myötä pudonnut kauas taakse. Vitikaisen ohittaminen olisi vaatinut Matiakselta virheen, mietti Tähtelä.

Toisessa lähdössä hurja kuuden sijan nousu

Toisessa lähdössä käännetystä lähtöjärjestyksestä huolimatta joensuulainen onnistui kiipeämään kolmannelle sijalle ja keräsi jälleen isoimman osakilpailukohtaisen pistepotin. Ensimmäisen lähdön voittanut Vitikainen saavutti toisesta lähdöstä kuudennen sijan. Hänen toisen lähdön suoritusta tosin rasitti viiden sekunnin aikasakko virheellisestä ajosta.

Aika-ajojen nopeimmasta ajosta saavutetut kymmenen pistettä ja lähdöistä saavutetut toiseksi korkeimmat pisteet tuottivat 90 pisteen saaliin, jolla Vitikaisen suoritus oli kisan toiseksi paras. Rami Mattila oli kisan kolmanneksi paras saavutettuaan lähtöjen kolmannen ja viidennen tilan.

– Toinen lähtö oli minulta virheetön suoritus. Nousimme yhdeksänneltä sijalta kolmanneksi osin siksi, että moni ohitus syntyi kilpakumppanin virheen johdosta. Samasta tosin hyötyi myös meidän perässä ollut Vitikainen. Matias kuitenkin sai törmäilyn takia aikasakon ja putosi kuudenneksi. Hyvä nousu minulta, koska parempiin sijoihin ei toisessa lähdössä vauhti ihan riittänyt, Tähtelä kertoi.

– Mitään ei olla vielä voitettu, vaikka nyt on kaksi osakilpailuvoittoa saalistettu. Täytyy muistaa, että kaksi huonointa kilpailua pudotetaan pois. Koskela on hyvissä asetelmissa ja seuraavassa kisassa hänellä autossa on 20 kiloa vähemmän painoa kuin minulla, pohti Tähtelä viitaten osakilpailuvoitosta saatavaan 10 kilon lisäpainoon.

eMotorsportstin SM-sarja jatkuu 7. toukokuuta Imolan radalla.

SM-pistetilanne 2/10 osakilpailun jälkeen
1. Tuomas Tähtelä 210
2. Rami Mattila 120
3. Matias Vitikainen 115
4. Tomi Manninen 90
5. Timo Koskela 80
6. Valtteri Alander 65
7. Marko Moisio 57
8. Mikko Melkkilä 56
9. Mika Vähämäki 56
10. Aleksi Savikko 55

Teksti: Sami Kolsi / eMotorsports SM -sarja Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla