Muut lajit

eMotorsports-sarjan kauden avaukseen osallistui peräti 30 kuljettajaa. Paras oli lopulta numerolla 15 ajanut Tuomas Tähtelä. Kuva: Circuit eMotorsports

Virtuaalisen autourheilun eMotorsportsin SM-sarja alkoi maaliskuun lopulla Barcelonan GP-radalla. Lihavimman pistesaaliin kilpailusta saalisti lopulta Joensuusta kotoisin oleva Tuomas Tähtelä.

Toinen oli Timo koskela ja kolmanneksi ajoi Rami Mattila.

Tähtelän show alkoi jo aika-ajoista, kun mies ajoi kärkiajan. Jo paalupaikan turvin Tähtelä saavutti ensimmäiset 10 SM-pistettä. SM-pisteiden lisäksi aika-ajot antoivat alkutahdit ensimmäiselle lähdölle, jossa joensuulaisen ei enää tarvinnut katsella peräpeiliä, vaan ajaa kärjessä maaliin.

Toisessa lähdössä Tähtelä sijoittui neljänneksi ja 110 pisteen saaliilla hän on sarjan kärjessä ennen Laguna Seca Racewaylla ajettavaa toista osakilpailua.

– Kisasta jäi tottakai hyvä fiilis päällimmäiseksi. Vähän jäi tosin hampaankoloon, ettei ero taakse ollut tuon suurempi, pohti 21-vuotias nuorimies.

Menestyminen vaatii tuhansia ajotunteja – Suomen kovan tason kokenut myös rallikuljettaja Suninen

Tähtelä on panostanut eMotorsportiin ja tarkemmin Assetto Corsa -pelin harjoitteluun nelisen vuotta. Harjoittelu ja kilpailut vaativat omistautumista ja aikaa. Pelaamisen ohella elämän rytmiä täyttää tietojenkäsittelytieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa.

– Tuon neljän vuoden jakson aikana Assetto Corsa -pelin harjoittelun parissa on kulunut ainakin 2000 tuntia.

Harjoittelumäärä ja kokemukset kansainvälisellä tasolla antoivat suuntaa siitä, mihin vauhdin pitäisi SM-sarjassa riittää. Yllätyksiltä ei kuitenkaan vältytty ensimmäisessä SM-osakilpailussa.

– Tiedän tällä hetkellä maailmalla pystyväni kympin kärkeen. Se, että jouduin näin tiukoille suomalaisten kesken, oli minulle yllätys. Se toki kertoo siitä, että suomalaiset ovat tässäkin moottoriurheilussa todella kilpailukykyisiä.

Vaikka eMotorsports-kilpailut ovat virtuaalisia, ovat nykypäivän simulaattorit todella kehittyneitä. Virtuaaliautourheilun puolella vauhtiaan on käynyt mittaamassa muun muassa rallin MM-sarjassa ajava Teemu Suninen.

– Se, että mukana on myös niin sanotusti oikeita kilpa-autoilijoita ja heidät pystyy haastamaan, on totta kai hienoa. Täytyy tietysti muistaa, ettei aktiivikuskeilla välttämättä ole aikaa harjoitella pelaamista niin paljoa, kuin meillä e-urheiluun panostavilla.

– Simulaattorien laadukkuus näkyi myös esimerkiksi siinä, kun kävin kokeilemassa kartingia. Aika nopeasti löytyi tapa ajaa kovaa. Lisäksi oikeat ajolinjat löytyivät melko nopeasti.

eMotorsports SM18 -sarjan toinen osakilpailu ajetaan 15.-16. huhtikuuta Laguna Seca Racewayn radalla.

SM-pisteet 1/10 osakilpailun jälkeen
1. Tuomas Tähtelä 110
2. Timo Koskela 80
3. Rami Mattila 60
4. Tomi Manninen 50
5. Aleksi Savikko 45
6. Mikko Melkllilä 40
7. Teemu Valkeejärvi 35
8. Valtteri Alander 30
9. Matias Vitikainen 25
10. Ilari Siltanen 20

Kaikki SM-pisteet löydät täältä.

Teksti: Circuit eMotorsports Tiedotus / Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla