Kuluvalla kartingin kilpailukaudella RMC Micro Max ja Kartingliiton Micro-luokan merkkimestaruudet saavuttanut tamperelainen Oiva Vettenranta, 9, oli erinomaisessa vauhdissa Portugalin Portimaon kansainvälisessä kartingkeskuksessa ajetussa Kartingin Rotax MM-finaaleissa; Aika-ajojen 12. nopein aika vei lopulta finaalin kahdeksanteen lähtöruutuun 30 muun kanssakilpailijan joukossa. 

Kovin odotuksin MM-finaaleihin startannut Vettenranta joutui kuitenkin karvaasti pettymään kun tekninen vika keskeytti kovan kilvanajon finaalin toisella kierroksella. Silti nuoresta iästään huolimatta ja Ferrarin GT-autojen vuoden 2021 Maailmanmestari Luka Nurmen serkkuna tunnettu nuorukainen sai runsaasti lisää kansainvälistä kilpailukokemusta. Tulevana vuonna Vettenranta liittyy maineikkaaseen Parolin Finland tiimiin ja siten jatkaa kilpailemista nopeammassa Mini-luokassa.

- Kahden viimeisen vuoden aikana Oiva on Suomessa voittanut kolme merkkimestaruutta ja siten näyttänyt, että vauhtia sekä ennen kaikkea tasaisuutta löytyy. Vuosi sitten hän ajoi paalupaikan Bahrainissa ajetussa Rotax Grand Finalsissa ja nyt Portugalissa starttasi finaaleihin kahdeksannesta lähtöruudusta. Vaikka harmillisesti Bahrainissa kolarointi ja nyt Portugalissa tekninen vika pilasivat kilpailukausien tärkeimmät lähdöt niin siitä huolimatta kansainvälisen kilpailukokemuksen saaminen oli yksi tavoitteiden mukainen tulos, Vettenrannan ajovalmentajana toiminut Tino Nurmi kertoo.

- Oivan tekemisessä näkyy hänen valtava halu oppia ja kehittyä sekä ennen kaikkea hänellä on se kaikkein tärkein eli voittamisen tahto. Merkkimestaruudet sekä vakuuttavat suoritukset kahdessa MM-finaalissa ovat johtaneet siihen, että hän jatkaa määrätietoisen autourheilu-uransa kehittämistä maineikkaassa Parolin Finland tiimissä, jossa tekeminen alkaa talvella Italian karting -radoilta. Tästä nuoresta miehestä varmasti kuullaan paljon myös tulevina vuosina, Tino Nurmi lupaa.

Vuoden 2022 Rotax Grand Finalsin paras suomalainen oli Alex Saarniala, joka saavutti viidennen sijan DD2-luokan finaaleissa. Toinen tamperelainen Martti Ritonen oli junioriluokan 27.

Lopputulokset Karting Rotax Grand Finals 2022, Portimao (Portugal): Micro-luokka, Top-3:
1. Martim Marques (ESP), 12 kierrosta
2. Majus Mazinas (LTU), +0,085s
3. Albert Friend (GBR), +0,113s
---
kesk. Oiva Vettenranta (FIN), tekninen vika

Kuva @ Rina Ritonen, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.