Valtteri Valkeejärvi (11) tavoittelee Lievestuoreella sijoitusta X30 Senior -luokan kymmenen kärjestä. Kuva: Team Mad-Croc Finland Tiedotus

Kartingin Suomen IAME-sarjan Lievestuoreen osakilpailussa Team Mad-Croc Finlandin kuljettajat tavoittelevat kärkisijoja X30 Senior- ja X30 Mini -luokissa.

IAME Series Finland on edennyt kolmanteen osakilpailuunsa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Lievestuoreen Ruuhimäki Circuitilla.

Lievestuoreella Team Mad-Croc Finlandia edustaa tuttujen X30 Senior -luokassa kilpailevien Tuisku Ovaskan ja Valtteri Valkeejärven sekä X30 Mini -luokan Tomas Hassisen ja Peik Abrahamssonin lisäksi uusi Mini-kuljettaja Elias Hautamäki, joka liittyy tiimin riveihin loppukaudeksi.

Ovaskan ja Valkeejärven osalta tavoitteet ovat selkeät. Ovaskan tähtäin on podiumilla ja Valkeejärvi tavoittelee sijoitusta kymmenen kärjestä.

– Tuisku ajoi täällä viime vuonna voittoon, mutta auto todettiin 100 grammaa alipainoiseksi, kertaa Team Mad-Crac Finlandin tiimipäällikkö Petri Ovaska.

– Siitä jäi vähän hampaankoloon ja uskon, että Tuisku antaa tulevana viikonloppuna kaikkensa.

Tuisku Ovaskan autoon on myös saatu uusi runko, joka toimitettiin juuri kilpailun alla.

– Toivottavasti vain ehdimme koota sen ennen ajojen alkua, Petri Ovaska pohtii.

Valkeejärvi puolestaan on saanut Lievestuoreelle uuden mekaanikon, jonka Ovaska uskoo tuovan uutta virtaa kuljettajansa ajamiseen.

– Henkka Niskanen on huippumekaanikko ja -valmentaja, joka on aiemmin toiminut pitkään tiimimme kanssa. Uskon, että hän antaa uusia näkökulmia Valtterin ajamiseen. Hän on Valtterin apua ainakin tämän kisan ajan.

Edellisessä, Joensuun kilpailussa loistaneiden Mini-luokan kuljettajien Tomas Hassisen ja Peik Abrahamssonin osalta tavoitteet ovat selvät.

– Sekä Tomas että Peik olivat edellisessä kilpailussa kärkivauhdissa. Peik vieläpä voitti toisen finaalin, joten muuta tavoitetta kuin voitto ei voi asettaa, summaa Ovaska.

Uudelle kuljettajalle, Elias Hautamäelle, tiimipäällikkö ei aseta ensimmäiseen kilpailuun sen kummempia tavoitteita.

– Aiemmin Elias on ajanut kansallisia kisoja ja Pohjanmaa-cupia, joissa hän on pärjännyt hyvin, mutta IAME-sarjassa taso on pykälää kovempi. Tälle viikonlopulle tavoitteena on ainoastaan ehjä ja tasainen kilpailuviikonloppu. Asetamme tavoitteet tuleviin kilpailuihin tämän viikonlopun suoritusten perusteella, Ovaska toteaa.

Lievestuoreen hitaita ja nopeita osuuksia yhdistelevää rataa Ovaska pitää erikoisena, eikä se lukeudu tiimin suosikkeihin.

– Rata on hankala ja siellä on isoja kanttareita. Toissa vuonna vauhtimme oli täällä täysin kadoksissa, mutta viime vuonna kulki merkittävästi paremmin. Vaikka rata ei suosikkejamme olekaan, ei se ole huono. Lisäksi kaikilla sarjan radoilla tulee kyetä ajamaan, Ovaska lopettaa.

IAME Series Finlandin kolmas osakilpailu järjestetään 14.-15. heinäkuuta Lievestuoreella, Ruuhimäki Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finland on pitkän historian omaava karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla