14-vuotias Luka Nurmi saavutti historiallisen voiton Lappeenrannassa. Kuva: Outi Talikka

14-vuotias Luka Nurmi kirjoitti kartingin SM-sarjan historian uusiksi viikonloppuna Lappeenrannan Kimi Circuitilla saavuttamalla nuorimpana kuljettajana SM-osakilpailuvoiton.

Kartingkuljettaja Luka Nurmen positiivinen ajovire jatkui Lappeenrannan SM-osakilpailuissa. Jo torstain ja perjantain treenit ounastelivat hyvää, kun vauhti niin kuivalla kuin sateellakin oli kärkitasoa.

Lauantai oli nuorukaisen osalta hyvä päivä, vaikka toivottua sadetta ei tullutkaan. Erissä Nurmella oli hyvää ajoa ja hienoja ennakkoluulottomia ohituksia radalla, missä ohittaminen on erittäin vaikeaa. Toisessa erässä saatu aikasakko pudotti Nurmen lähtöpaikan harmillisesti yhdeksänneksi. Kuitenkin jälleen rohkealla ajolla hän raivasi tiensä ylöspäin ja saapui viimeiselle kierrokselle kolmantena. Viimeisen kierroksen lopputaistelussa sijoitus putosi kuitenkin kaksi sijaa ja ruutulippua Nurmi tervehti viidentenä. Lauantaipäivän tekeminen ja ajaminen enteili hyvää sunnuntaille.

Kimi Circuitilla nähtiin tiukkaa taistoa SM-pisteistä. Kuva: Outi Talikka

Vatsatauti ei lannistanut – sunnuntaina Nurmi SM-osakilpailun voittoon

Launtai-illalla kaikki näytti kuitenkin kääntyvän, kun Nurmelle iski vatsatauti ja yö meni valvoessa. Häne oli pakko jättää aamun warm-up väliin eikä lähtökohdat sunnuntaille olleet parhaat mahdolliset.

Vatsataudista kärsivän kilpailijan sisukkuus tuli esiin aika-ajossa. Nurmi tykitti kauden ehdottomasti parhaan vedon  ja eriin hän sai lähtöpaikan P4. Molemmissa erissä Nurmi saapui ruutulipulle toisena, ja finaalin paalupaikka oli hänen.

Luka Nurmi (keskellä takana) pääsi pokkaamaan ensimmäisen SM-voittopokaalinsa. Kuva: Outi Talikka

Kun Nurmi kerran kärkeen pääsi, ei hän siitä luopunut. Kokenut kehäkettu Juho Valtanen ahdisteli 20 kierrosta ja taistelu ykkössijasta oli tiukkaa. Nurmen keskittyminen, virheetön ajosuoritus ja radan miltei olemattomat ohituspaikat pitivät viime kauden MM-pronssimiehen tiukasti takana. Näin siis 14-vuotias Luka Nurmi saapui maaliin ensimmäisenä ja sai taskuunsa ensimmäinen Kartingin SM-osakilpailuvoitton historian nuorimpana kuljettajana.

Tiukan kilpailun jälkeen nuorukainen sai makean päätöksen viikonlopulle.

– Tosi huikeat fiilikset – tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa SM-osakilpailua ja Oulua, kommentoi silminnähden tyytyväinen ja onnellinen Nurmi.

Teksti: Luka Nurmen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla