Peik Abrahamsson ajoi Suomen IAME-sarjan Joensuun osakilpailussa Mini-luokan ensimmäisen A-finaalin voittoon. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Joensuussa ajetussa Suomen IAME-sarjan toisessa osakilpailussa Team Mad-Croc Karting Finlandin parhaasta menestyksestä vastasivat Mini-luokan kuljettajat.

IAME Series Finlandin toinen osakilpailu järjestettiin viime viikonloppuna Joensuussa.

Team Mad-Croc Karting Finlandia oli edustamassa neljä kuljettajaa, X30 Senior -luokassa kilpailevat Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi sekä Tomas Hassinen ja Peik Abrahamsson, joiden luokka on Mini.

Senior-luokassa sekä Ovaska että Valkeejärvi taistelivat tiensä A-finaaleihin, joista Ovaska nappasi sijoitukset 8. sekä 16. Valkeejärven sijoituksiksi puolestaan kirjattiin 26. ja 22. Senior-luokan kuljettajien suoritukset eivät kuitenkaan täysin vastanneet odotuksia.

– Tuiskun osalta aika-ajot menivät oikein hyvin ja lauantaina oltiin vielä aivan tavoitenopeudessa, mutta sunnuntaina ei enää kulkenut. Jostain syystä hänen vauhtinsa hiipuu, kun rata muuttuu viikonlopun aikana pitävämmäksi. Sama tuntuu toistuvan kisasta toiseen, ja tähän meidän on nyt löydettävä ratkaisu, tiimipäällikkö Petri Ovaska puuskahtaa.

– Valtteri puolestaan ajoi ensimmäisessä alkuerässä hyvin, mutta puskurin irtoamisesta seurannut aikasakko pudotti sijoitusta reilusti ja jo tämän vuoksi finaalin lähtöpaikka oli kaukana toivotusta. Ensimmäisessäkin finaalissa hän pystyi parantamaan sijoitustaan lähtöpaikasta, mutta erityisesti toisessa finaalissa nopeus oli jälleen paremmalla tasolla, Ovaska toteaa.

Mini-luokassa Hassinen ja Abrahamsson esittivät hyviä otteita. Abrahamsson voitti ensimmäisen finaalin ja oli toisessa kuudes. Hassisen sijoitukset puolestaan olivat 9. ja 11.

– Peik ajoi Mini-luokkaa jo edellisessä kilpailussa ja oikein hyvin ajoikin, mutta nyt suoritukset olivat vielä paria pykälää parempia. Nyt hänellä oli tiimin tuki takanaan ja saimme ajoa ja tekniikkaa hiottua vielä piirun verran paremmaksi. Hänen otteensa olivat koko viikonlopun ajan vakuuttavia, Ovaska kiittää voittoisaa kuljettajaansa.

– Myös Tomas ajoi hienosti, hänhän oli aika-ajoissa toinen, joten nopeutta kyllä löytyy. Myös kilpailulähdöissä Tomaksen vauhti on oikein hyvällä tasolla, mutta tekemiseen kaivataan edelleen lisää tasaisuutta. Jos Tomas saisi pidettyä jatkuvasti parhaan tasonsa, olisi hän luokan kärkikuljettajia myös finaaleissa, Ovaska toteaa.

IAME Series Finlandin kolmas osakilpailu järjestetään 14.-15. heinäkuuta Lievestuoreella, Ruuhimäki Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finland on pitkän historian omaava karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.