AKKn Flying Finn -kuljettaja Kalle Rovanpera. Kuva: Santeri Rosenvall - AKK

F1:n GP-voittaja Valtteri Bottas ja rallin superlupaus Kalle Rovanperä juhlistavat ilmavoimien 100-vuotisjuhlavuotta Tikkakoskella 16.6. lentonäytöksen merkeissä. Autourheilun lajiliiton kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat kuljettajat nousevat ottamaan toisistaan mittaa taivaalle Hawk-hävittäjien kyydissä, sinivalkoisessa AKK:n Flying Finn -hengessä.

Se tiedetään, että Valtteri Bottas ja Kalle Rovanperä kuuluvat autourheilulajeissaan maailman parhaisiin. Mutta miten käy, kun neljältä pyörältä ja kilpateiltä vaihdetaan yläilmoihin ja alle otetaan 1200 km/h kulkevat, 8 G:n kiihtyvyyden saavuttavat Hawk-koneet? Ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä nämä kuljettajataiturit Suomessa tarjoutuu ilmavoimien juhlalentonäytöksen yhteydessä la 16.6. Tikkakoskella, jossa autourheilutähdet nousevat eturivin ilmataisteluopettajien kyydissä taivaalle taituroimaan.

Historiallisen ohjelmanumeron teemana on autourheilun lajiliitto AKK:n kuljettajapolkua sekä ilmavoimien tarjoamaa mahdollisuutta mukaillen: ”Flying Finns – haaste taivaalla”. Kumpikin sinivalkoinen kuljettaja on jo ”lentävän suomalaisen” arvonimensä maailmalla ansainnut, ja kun hävittäjien ohjaamoista löytyvät vielä Suomen ilmavoimien lentokoulutuksen ammattilaiset, voidaan puhua todellisesta Flying Finns -supernumerosta täynnä suomalaista vauhtia, taitoa, sisua, vastuullisuutta ja ennen kaikkea elämyksiä.

AKKn Flying Finn -kuljettaja Valtteri Bottas. Kuva: Aki Rask – AKK

F1-tähti Valtteri Bottas odottaa koneeseen pääsyä innoissaan.

”On kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta ja lentää AKK:n Flying Finn -siipitunnuksen alla. Sain itse tärkeää apua lajiliiton nuorisopolulta urani alkuvaiheilla. En tiedä yhtään, mitä odottaa tulevalta lentonäytökseltä, mutta uskon että Hawks-lentäjät tulevat tarjoamaan minulle ainutlaatuisen kokemuksen, mikä jää mieleeni ikuisesti,” Bottas iloitsee.

Rallin huippulahjakkuus Kalle Rovanperä ei turhia jännitä ennen ilmaherruuden mittelöintiä.

”Varmasti juuri ennen hävittäjään astumista tulee sama tunne kuin ennen lähtöä erikoiskokeelle; mahanpohja kertoo, että ’nyt mennään’. On mahtava päästä Valtterin kanssa taivaalle ja kokemaan, mitä ilmavoimien huippulentäjät osaavat. Nyt meitä on useampikin Flying Finn yhdessä näyttämässä, millaisiin huippusuorituksiin Suomen ykköspilotit ja -kuskit yhdessä pystyvät”, Rovanperä toteaa.

Hawk-hävittäjä. Kuva; Oskari Tähtinen – Ilmavoimat

Hawk-lennonopettaja, majuri Timo Rauhala tunnelmoi ohjelmanumeroa jo ennakkoon.

”On mahtava päästä mukaan yhteiseen Flying Finns -porukkaan ja tavata näitä huippulahjakkaita AKK:n kuljettajia. Erityisen upeaa on tarjota heille tämä haastava mutta ainutlaatuinen kokemus – katsotaan sitten koneessa kuinka G-voimat puraisevat ja miltä nopeudet yli 1000 kilometrin tuntivauhdissa tuntuvat! Haaste on ilmassa, mutta uskon, että Flying Finn -kuljettajat sen hienosti selvittävät. Yleisölle tarjolla on jotain ennennäkemätöntä – tervetuloa Tikkakoskelle ihastelemaan.”

”Flying Finns – haaste taivaalla” Tikkakoskella la 16.6. Ilmavoimat 100 vuotta -lentonäytöksen yhteydessä. Flying Finn -ohjelmanumeroon liittyvät yleisötapahtumat alueella n. klo 10.30-13.30. Flying Finn -lentonäytös n. klo 12.00-12.30. Lisätietoja tulossa. Muutokset aikatauluihin mahdollisia. Ks. näytöspäivän tarkempi aikataulu täältä. Flying Finns -teemaiset lentonäytökset jatkuvat heinäkuun lopussa Suomen MM-rallissa, kun Midnight Hawks -taitolentoryhmä tähdittää muun muassa Neste Rallin avausta 26.7. Jyväskylän Lutakon ja Harjun alueella.

Lisätiedot tapahtumasta:
www.finaf100.fi
www.flyingfinn.fi 


Osallistu keskusteluun somessa:
#finaf100
#flyingfinn
#lentonäytös
#ilmavoimat100

Teksti: AKK Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla