Aleksi Jalava (#77) ja kilpailun voittanut Tomass Stolcermanis (#33). Kuva: Aleksi Jalavan Tiedotus

11-vuotias Aleksi Jalava on aloittanut karting-kauden vahvasti kotimaan koitosten lisäksi myös kansainvälisissä kilpailuissa. Viime viikonloppuna nuorukainen nappasi Latviassa ajetusta Rotax Nordic Challenge -osakilpailusta toisen sijan.

Viime viikonloppuna Jalava osallistui Rotax Nordic Challenge -osakilpailuun Latviassa.  Ensimmäistä kauttaan Mini Max -luokassa ajavan nuorukaisen vauhti oli harjoituksista lähtien lupaavaa ja koko JTL Racing -tiimi odotti hyvää kilpailua. Tasaisessa luokassa virheisiin ei ole varaa. Aika-ajon suoritusta verotti mekaanikko-isän pieni virhearvio, mutta onneksi kuski taisteli itsensä kuitenkin lähtöruutuun kuusi.

Ohittamisen tiedettiin olevan todella haastavaa ja ulkoreunan lähtöpaikan vaikea. Tuloksina alkueristä olivat sijoitukset 7. ja 5. Lauantaina finaaleja ajettiin yhteensä kolme ja ensimmäiseen finaaliin Jalava sai erätulosten perusteella paikan viisi. Finaaleissa hän pystyi edelleen parantamaan vauhtiaan ja superfinaalissa suomalainen ajoi tiukasti voitosta, mutta radan omalle pojalle Tomass Stolcermanisille ei lopulta voinut mitään.  Stolcermanis sai ansaitun voiton Jalavan ajaessa maaliin toisena.

Ennen Latvian kilpailua Jalava oli ehtinyt ajaa  toisenkin kilpailun ulkomailla Mini Max -luokassa. Kausi käynnistyi maaliskuussa Italian Adriassa, jossa ajettiin Rotaxin Keski-Euroopan mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu. Kilpailu oli Jalavalle samalla myös fysiikkatesti. Italiassa ajetaan isoilla 1040 rungoilla ja todella kovalla pidolla. Onneksi fysiikkaa oli talven aikana treenattu ja nuorukainen jaksoi ajaa hienon debyyttikilpailun sijoittuen kovassa seurassa kahdeksanneksi.

Kahdessa eri luokassa (Rotax Mini Max ja Mini60) urakoivan Jalavan kausi jatkuu seuraavaksi Mini60-luokan SjM -kilpailulla 16.6.2018 Kangasalalla. Kauden mittaan selviää, kumpaan sarjaan hän panostaa enemmän. Vaihtoehtoina on tavoitella Rotaxin maailman finaalipaikkaan Brasilian auringossa tai mainetta ja kunniaan Mini60-luokassa. Jalavan kannalta on harmillista, että hän ei voi ajaa täysipainoisesti molempia sarjoja  tänä vuonna päällekkäisistä kilpailuviikonlopuista johtuen.

Teksti: Aleksi Jalavan Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla