Kartingin SM-sarja käynnistyi viikonloppuna Porissa. Kuva: Karting SM tiedotus

Kartingin SM-sarjan kauden avausviikonloppu oli tuplavoittajien. Porissa nähtiin loistavaa kilvanajoa molempina ajopäivinä.

OK-luokassa voittoon ajoi sekä lauantaina että sunnuntaina Juho Valtanen. Luokan hallitsevalle mestarille viikonloppu oli täydellinen, minkä mies myönsi itsekin

– Aika kruisailuksihan tämä meni. Ensimmäisenä päivänä finaalissa säästelin kalustoa. Tavoitteena on säilyttää samanlainen tulostaso kauden muissakin SM-kisoissa. EM- ja MM-tasolla tavoitteet on asetettu mitaliin, Valtanen totesi.

Molempina päivinä toiseksi ruutulipulle ajoi Nikolas Pirttilahti. Lauantaina palkinnoille kipusi lisäksi Roin Sario, sunnuntaina upean nousun joukon perältä tehnyt Axel Saarniala.

OK-Junioreissa molempien päivien finaalilähtöjen voittaja oli Hugo Heinonen. Heinonen teki ykkössijojensa eteen täyden päivätyön. Voitot heltisivät upeiden ohitusnäytösten päätteeksi.

Varsinkin lauantaina Heinonen kävi upean voittotaistelun Atte Salmenaution ja Matias Salosen kanssa. Sunnuntaina kärkikolmikko oli sama, mutta Salonen ja Salmenautio vaihtoivat paikkoja.

– Oli aika jännät paikat päätöskierroksella. Katselin missä kaverit ovat hitaita ja sitten painoin seuraavassa mutkassa ohitse, Heinonen kuvaili lauantain erinomaista voittoisaa suoritustaan.

KZ2-luokassa voittoon ajoi Jussi Kuivakangas.

Kartingin SM-sarja jatkuu Lappeenrannassa 29.6.-1.7.

Täydelliset tulokset molemmista kisapäivistä löytyvät osoitteesta https://speedhive.mylaps.com.

Teksti: Juuso Taipale / Karting SM tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.