Meri Levula. Kuva: Nita Korhonen

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n ja EU:n Erasmus+ kaksivuotisen The Girls on Track -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa. Mukana on myös suomalaisia naisia. Yksi heistä on kartingkuljettaja Meri Levula.


Autourheilun voi aloittaa jo hyvin nuorena. Tästä mainiona esimerkkinä on The Girls on Track -kasvo 9-vuotias Meri Levula.

Levula aloitti ajamisen vain 3-vuotiaana vuonna 2011. Hän ajaa kartingia Mini 60 -autolla. Hän ajaa joko Viron tai Suomen mestaruuskisoja, ja ainakin Keimola Cupissa Levula nähdään tositoimissa. Se on varmaa, että kauden aikana ajetaan paljon kisoja, jotta taidot kasvavat.

Kartingkuljettaja Meri Levulalle myönnettiin Kimi’s Can AKK:n mitaligaalassa vuonna 2017. Kuva: AKK – Toni Ollikainen

Mutta miksi autourheilu?
– Autourheilu on ollut suvussa perinne ja jotenkin se rupesi kiinnostamaan myös minua. Ajamisessa kivaa on, kun voi aina yrittää ajaa mutkat paremmin. Vauhti on myös kivaa, kun voi mennä hana pohjassa. Autourheilussa saa myös hyviä kavereita. Kivaa on myös se, kun vanhemmat voi olla mukana harrastuksessa. Minun tavoitteeni on päästä MM-kisoissa ykköseksi, Levula toteaa.

Suomen ensimmäinen The Girls On Track -tapahtuma järjestetään Tuurissa tulevana lauantaina 26. toukokuuta. Tapahtuma on osa Flying Finn Tour -kartingkiertuetta. The Girls on Track -tapahtumassa 13-18-vuotiaat tytöt pääsevät ilmaiseksi ajamaan kartingslalomia. Aikaisempaa ajokokemusta ei tarvita. Osallistuminen tapahtuu rekisteröitymällä etukäteen täältä tai täyttämällä kaavake paikan päällä. Huomaathan, että ajamiseen tarvitaan vanhemman suostumus.

The Girls On Track -ohjelmassa on mukana kaikkiaan kahdeksan maata: Suomi, Belgia, Saksa, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia ja Ruotsi. Jokaisen maan kolme parasta ajajaa pääsee mukaan Euroopan finaaliin Le Mansiin.

Lue lisää ohjelmasta FIA:n Women in Motorsport -julkaisusta.

Teksti: The Girls on Track / Moottoriurheilu.tv

FIA Girls On Track Suomen ensimmäinen osakilpailu lauantaina Tuurissa

Riina Kykkänen mukaan The Girls on Track -hankkeeseen “Autourheilu on vaan yksinkertaisesti parasta”

Karoliina Leppihalme on yksi The Girls on Track -projektin kasvoista

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla