Kart in Club Driving Academy -tiimin väreissä sarjan avauskisassa kisaavat 16-vuotiaat Konsta Lappalainen ja Jesse Salmenautio. Kuva: Formula Academy Finland

Kart in Club Driving Academy -tiimi tuo sarjan avauskisaan mukaan peräti kahden kuskin vahvistuksen. Tiimin formula-autojen ratissa tullaan näkemään 16-vuotiaat Konsta Lappalainen ja Jesse Salmenautio.

Molemmilta kuskeilta löytyy kokemusta sarjassa käytettävästä kalustosta kaudelta 2017 Espanjan ja Pohjois-Euroopan F4-sarjojen kautta.

Lappalainen osallistui kaudella 2017 muutamaan sekä Espanjan että Pohjois-Euroopan F4-sarjan osakilpailuun. Samaisella kaudella hän oli mukana myös Ruotsin Formula STCC Nordic -sarjassa, sijoittuen kaudella hienosti toiseksi. Ennen siipiautoihin siirtymistä, vahvan karting-taustan omaava Lappalainen voitti kartingin OK-luokan Suomen mestaruuden 2016.

Salmenaution ajotausta nykyiseen pisteeseen mukailee pitkälti Lappalaista. Hän lähti kokeilemaan Formula 4 -kalustoa Espanjan F4-sarjaan loppukaudesta 2017, ensin testaten autoa ja lopulta rohkeasti myös kilpaillen kauden viimeisissä osakilpailussa. Kuten Lappalainen, kaudella 2017 myös Salmenautio kilpaili Ruotsin Formula STCC Nordic -sarjassa ja hänellä on pohjana useamman vuoden kokemus kartingista.

Kuva: Formula Academy Finland

Nyt on tullut aika kartuttaa molempien kuskien formulakokemusta toden teolla:

– Ajamme tänä vuonna Pohjois-Euroopan F4-sarjassa, SMP F4 NEZ:ssä, mutta haluamme olla mukana myös Suomen Formula-sarjan osakilpailuissa kartuttamassa kisakokemusta kotimaassa, jonne vastaavaa sarjaa on kaivattukin. Ajamme kisoja näiden lisäksi vielä Saksan F4-sarjassa, kertoo tiimipäällikkö Petri Lappalainen

– Päätös lähteä mukaan Suomen sarjaan oli helppo, sillä sarjan promoottori Marko Koiranen on pitkäaikainen tuttu, Lappalainen jatkaa.

Teksti: Formula Academy Finland

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla