X30 Challenge Finland -sarja on nyt nimeltään IAME Series Finland. Kuva: Mikko Laine / IAME Series Finland -tiedotus

Viime vuonna Suomen suurin kartingsarja tunnettiin nimellä X30 Challenge Finland, mutta moottoritehdas IAME:n brändimuutoksen vuoksi muutos toi kotimaahan myös uuden nimen uusien tuulien mukana.

Kilpailukausi starttaa tulevana viikonloppuna Kouvolasta Tykkimäki Circuitilta, jossa on nautittu ennätyshelteistä. Sarjaan on ilmoittautunut 268 kuljettajaa kuudessa eri luokassa.

IAME-sarja on lyönyt läpi asiakaslähtöisellä toiminnalla, jossa on panostettu merkittävästi lajin näkyvyyden ja tunnettuvuuden lisäämiseen.
Sarjan virallinen testiviikonloppu ajettiin 5.-6.5. Lahdessa Valtteri Bottaksen kotiradalla 80 kuljettajan ja lähes kaikkien tiimien voimin. Hyvissä olosuhteissa ajettu testi antoi erinomaisen mahdollisuuden valmistautua kilpailukauteen ja verrata nopeutta saman luokan kuljettajiin isolla otannalla. Tapahtumassa ajettiin myös harjoituslähtöjä, testattiin uusia järjestelmiä ja nähtiin
myös uuden vaihteellisen Super Shifter -luokan autoja.

Kouvolan osakilpailuun on ilmoittautunut 171 kuljettajaa, mikä on suurempi määrä kuin koskaan aiemmin. Torstai ja perjantai ovat harjoituspäiviä, lauantaina ajetaan aika-ajot ja alkuerät sekä ensimmäiset B-finaalit, ja sunnuntaina on vuorossa finaalipäivä. Tapahtuman suurimmissa luokissa 12-16-vuotiaiden X30 Junior -luokassa on 48 kuljettajaa ja alkaen 14-vuotiaiden X30 Senior -luokassa on 42 kuljettajaa. Kuljettajia osallistuu Suomesta, Virosta ja Venäjältä tehden siitä kansainvälisen tapahtuman.

Kuljettajia osallistuu kilpailuun Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Kuva: Mikko Laine / IAME Series Finland -tiedotus

Karting on kaikenikäisten harrastus ja kilpailumuoto. Tapahtuman nuorimmat kuljettajat ovat 8-9-vuotiaita ja iäkkäämmät ovat jo eläkeiässä. Karting voi olla polku Formula 1 -unelmaan, mutta se on yksi muutamasta lajista maailmassa, jossa FIA jakaa maailmanmestaruusarvon ja lajissa on ammattilaisia sekä todellista kilpaurheilua huipulla, mikä helposti monilta unohtuu.
Tapahtumanopeus on lähes Formula 1 -autojen tasoa, mikä haastaa kuljettajat reaktio- ja keskittymiskyvyn äärimmilleen. Kartingin kerrannaisvaikutukset näkyvät myös selkeästi liikenneturvallisuuden parantumisena.

Kouvolan rata kuuluu Suomen ylivoimaisesti parhaimpiin rata-alueisiin ja sen tulevaisuus on pitkään ollut vaakalaudalla. Nyt kilpailuun on kutsuttu arvovaltaisia vieraita, kuten kaupungin valtuuston puheenjohtaja ja ryhmien puheenjohtajat. Työministeri Jari Lindström on vahvistanut saapumisensa seuraamaan tapahtumaa.

Kouvolassa on todellinen autourheilun superviikonloppu, kun paikalla on myös SM-ralli. Suuret tapahtumat yhdessä tuovat merkittävää hyötyä paikalliselle liiketoiminnalle, kun alueen kaikki hotellitkin on varattu täyteen. Kuljettajat ja järjestäjät taustajoukkoineen ovat 500-600 henkeä, joten etenkin ravintolat, kaupat ja polttoaineasemat hyötyvät tapahtumien järjestämisestä merkittävästi.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Jos ei pääse kuitenkaan paikalle, niin kilpailua voi seurata viikonloppuna livestreamista. Tapahtumasta tulee myös puolen tunnin ohjelma AlfaTV:ltä kilpailun jälkeisellä viikolla prime time -aikaan. Sisarorganisaatio RADALLE.com järjestää lauantaina myös tapahtuman Ahveniston moottoriradalla, joten moottorien pärinää kuulee nyt usealla paikkakunnalla hienojen tapahtumien muodossa.

Tulospalvelu

Livestream

Teksti: Mikko Laine / IAME Series Finland -tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla