Vasemmalta Tuisku Ovaska, Jasper Hassinen ja Tomas Hassinen. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Kartingin IAME Series Finland alkaa tulevana viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen radalla. Team Mad-Croc Karting Finlandin kuljettavat ovat valmiina haasteisiin.

Tunnelma Team Mad-Croc Finlandin leirissä on korkealla ennen Kouvolassa ajettavaa kotimaan IAME Series Finlandin avauskilpailua.

Menestyksekkään kaudenaluskilpailujen sarjan lisäksi hyvin sujuneiden, toissa viikolla Lahdessa ajettujen testien hyvä tunnelma vetää tiimipäällikkö Petri Ovaskan suuta hymyyn.

– Lahdessa keskityimme testaamaan eri moottorien välisiä eroja ja kaasuttimen säätöjä, Ovaska kertoo. Erot niin moottoreissa kuin kaasuttimissa olivat minimaallisia.

Ratana viikonlopun areena on Ovaskan mieleen. Korkeuseroja ja kallistettuja kaarteita sisältävä Tykkimäen rata on yksi tiimipäällikön kotimaisista suosikeista, ja tiimi lähtee kohti viikonloppua hyvillä mielin.

– Odotukset ovat korkealla kauden alussa, eikä tänne häviämään ole lähdetty, Ovaska pamauttaa.

X30 Senior -luokan tutun kaksikon, Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi, lisäksi tiimiin on liittynyt uutena kuljettajana Formula Fordia pääluokkanaan ajava Tommi Heino.

– Tommi on pitänyt välivuoden kilpailuista, mutta hänellä on pitkä kokemus kartingista. Kuljettajana hän on tasainen ja varma, mutta taso senior-luokassa on korkea. Silti uskon hänen suoriutuvan kokemuksensa ansiosta mainiosti. Muut Senior-luokan kuljettajamme ovat ehdottomasti kärkiporukkaa, Tuiskun odotan taistelevan podium-paikasta ja Valtterin ajavan selkeästi kympin sakkiin, Ovaska ennustaa.

Osallistujamäärältään suurimmassa X30 Junior -luokassa Jasper Hassinen esitti talven otteiden lisäksi myös Lahden testeissä odotuksia herättäviä otteita.

– Jasperin osalta testit sujuivat hyvin. Odottaisin hänen ajavan viikonloppuna vähintään luokkansa puolen välin tietämille, toteaa Ovaska.

Talvikauden kehittyjä, Tomas Hassinen esitti parhaimmillaan erittäin hyviä suorituksia kansainvälisissä kilpailuissa, mutta nuorella kuljettajalla on vielä opittavaa tasaisuuden suhteen.

– Tomas on saanut alle paljon hyvää kilvanajoa ja parhaimmillaan hän on erittäin nopea. Esimerkiksi Belgiassa Tomas olisi parhaalla vauhdillaan voinut olla kymmenen parhaan joukossa, mutta nyt pyrimme tasaiseen kilpailuviikonloppuun ilman notkahduksia, Ovaska kertoo.

IAME Series Finlandin avausosakilpailu järjestetään 19.-20. toukokuuta Kouvolassa, Tykkimäen kartingradalla. Team Mad-Croc Karting Finland on pitkän historian omaava karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla