Ruuhimäen kilpailukausi käynnistettiin tänään tiistaina. Kuva: Ruuhimäki Circuit

Ruuhimäki Circuit -kartingradan kausi saatiin täyteen vauhtiin tänään tiistaina, kun radalla ajettiin Ruuhimäki Cupin ensimmäinen osakilpailu 16 kuljettajan voimin.

Kilpailu ajettiin poikkeuksellisen hienossa säässä lämpömittarin hipoessa +30°C ja auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Ruuhimäki Cup on kaikille avoin viiden harjoituskilpailun sarja, joka ajetaan kolmessa luokassa. Ryhmän 1 muodostavat isot autot kuten OK-, OKJ-, Rotax- Max- ja Iame X30 -luokka. Ryhmässä 2 kilpailevat juniorit kuten Mini60- ja Raket-luokat ja ryhmässä 3 Cadet luokan autot.

Sarjan tarkoituksena on tarjota mahdollisuus laajentaa harrastusta kilpailulliseen suuntaan kuljettajan iästä ja kalustosta riippumatta ja samalla opettaa lajin sääntöjä ja toisaalta tarjota kilpailukokemusta harrastajalisenssillä ja nuoremmille kansallisella lisenssillä ajaville. Sarjan järjestävät yhteistyössä Laukaan Moottorimiehet, Jyväskylä Karting Center sekä Ruuhimäki Circuit.

– Nyt alkanut kausi on sarjan yhdeksäs perättäinen vuosi eikä sarjan suosio vuosien varrella ole hiipunut. Tänä vuonna kilpailupäivä muutettiin tiistaille, jotta myös keskiviikkona viikonlopun kilpailupaikoille lähtevät kuljettajat ehtivät mukaan, toteaa kilpailunjohtaja Juha Solin Laukaan Moottorimiehistä.

– Tänään jouduttiin kilpailemaan poikkeuksellisen hyvän toukokuisen sään kanssa ja osa taisi valita radan sijaan uimarannan. Ihan mukavasti saatiin kuitenkin kilpailijoita mukaan kauden avaukseen. Viime vuonna osakilpailuihin osallistui keskimäärin yli 30 kuljettajaa, kertoo puolestaan kilpailun sihteeri Marita “lettutäti” Ropponen.

Ruuhimäki Cup on kaikille avoin viiden harjoituskilpailun sarja. Kuva: Ruuhimäki Circuit

Ruuhimäen kesässä riittää moottorin pärinää

Toiminta Ruuhimäessä alkoi jo viikkoa aiemmin, kun radalla järjestettiin AKK Alue 4 alueleiri ja sen yhteydessä Keski-Suomi Cupin osakilpailu.

– Kauden päätapahtuma on tänä vuonna IAME Series Finland sarjan osakilpailu 14.-15. heinäkuuta. Lisäksi radalla ajetaan Xon Cup -osakilpailu 21.7. sekä Aluemestaruuskilpailut yhdistettynä kauden viimeiseen Keski-Suomi Cupin osakilpailuun syyskuussa. Ruuhimäki Cup jatkuu tietysti vielä neljällä kilpailulla kesän mittaan. Myös jonkinlainen kauden päätös on luvassa, mutta kilpailumuoto on vielä auki, kertoo Tony Haverinen Ruuhimäki Circuitilta.

Kartingin lisäksi Ruuhimäen alue tarjoaa kesällä varsin kattavan otoksen moottoriurheilusta, kun samaan aikaan IAME Series Finland kilpailun kanssa heinäkuussa viereisellä radalla ajetaan Keski-Suomen Tractor Pulling ry:n järjestämä Tractor Pullingin SM-osakilpailu. Heinäkuun lopussa on aika antaa tilaa isoille autoille, kun Ruuhimäen erikoiskoe palaa Neste Oil Rally Finland reitistöön ja vieläpä kilpailun päättävänä, kaksi kertaa ajettavan Power Stagena. Kaksipyöräisten puolella Keski-Suomen Moottorikerho järjestää MX-Liigan kilpailun 12-13.8.2018.

– Ruuhimäen Moottoriurheilualue on kehittymässä nyt isoin harppauksin ja tästä täytyy nostaa hattua Laukaan kunnalle, joka on lähtenyt määrätietoisesti kehittämään aluetta, Haverinen jatkaa.

– Motocross, enduro ja karting ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa alueella ja viime talvena ajettu Laukaan Moottorimiesten järjestämä rallisprintin SM-osakilpailu poikii varmasti uusia kilpailuita mahtavan reittinsä siivittämänä. Nyt alue on astumassa – tai palaamassa – maailman näyttämölle Neste Oil Rallin ja vuodelle 2020 kaavaillun Tractor Pullingin EM-osakilpailun myötä, Haverinen toteaa lopuksi.

Ruuhimäki Cup 2018 1. osakilpailun luokkavoittajat:

Luokka 1, Elias Halmiala, LMM

Luokka 2, Patrik Rautiainen, LMM

Luokka 3, Sulo Mökkönen MikUA

Kilpailun tulokset

Laukaan Moottorimiehet Facebook

Ruuhimäki Circuit Facebook

Teksti ja kuvat: Ruuhimäki Circuit

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla