Team Mad-Croc Karting Finlandin alkutalvella alkanut Euroopan kiertue tuli päätökseen viime viikonloppuna Spa-Francorchampsissa Belgiassa.Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Kotimaan kartingkauteen Etelä- ja Länsi-Euroopan kilpailuja kiertämällä valmistautunut Team Mad-Croc Karting Finland päätti kansainvälisten IAME-sarjojen kilpailujen putkensa Belgian Spassa.

Team Mad-Croc Karting Finlandin alkutalvella alkanut Euroopan kiertue tuli päätökseen viime viikonloppuna Spa-Francorchampsissa Belgiassa.

Tiimin X30 Senior -luokan kuljettajista Valtteri Valkeejärvi oli B-finaalin 10:s ja Tuisku Ovaska 16:s. Ongelmitta viikonloppu ei kuitenkaan sujunut. Valkeejärvi kärsi allergialääkityksen sivuvaikutuksista ja kalibrointivirheen vuoksi Ovaska oli liikkeellä ylipainoisella kalustolla.

– Jostain syystä katsastusvaa’an kalibrointi ei ollut osunut oikeaan, joten Tuiskulla oli tavallista enemmän ylipainoa. Nyt esimerkiksi lähteminen oli toivotonta, sillä pääsuora on melko jyrkkään ylämäkeen. Sateella painon muodostama ongelma ei ole niin paha ja sateisena sunnuntaiaamuna Tuisku pääsikin hyvään vauhtiin, mutta kaikki kilpailulähdöt ajettiin kuivalla radalla, mikä näkyi tuloksissa, tiimipäällikkö Petri Ovaska kertaa.

– Valtteri puolestaan on pahasti allerginen ja radalla oli paljon siitepölyä, joten allergialääkkeitä kului runsaasti. Se taas ei tee hyvää suoriutumiselle, joten lauantai meni hänen osaltaan heikosti. Sunnuntaina kulku oli parempaa ja B-finaalissa Valtterilta nähtiin jälleen erittäin hyvää ajoa, Ovaska kiittelee.

Viikonlopun positiivisesta yllätyksestä vastasi X30 Mini -luokassa kilpaileva Tomas Hassinen, jonka sijoitus finaalissa oli 17:s.

– Tomas ajoi koko ajan hyvin. Mini-luokassa ei saanut käyttää saderenkaita, joten märissä alkuerissä meno oli hieman turhan varovaista, mikä näkyi lähtöpaikassa. Finaalissa Tomas sen sijaan näytti parastaan, ja jos kierroksia olisi ollut hieman lisää, olisi sijoitus ollut vielä tätäkin parempi, Ovaska kiittelee.

– Vaikka kilpaa ajaessa tietysti lähdetään aina voittamaan, oli tavoitteenamme hakea kilpailukokemusta ja kilometrejä ennen kotimaan kauden alkua ja siinä onnistuimme. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä on kuljettajiemme vauhti Suomen kisoissa, Ovaska pohtii.

Team Mad-Croc Karting on pitkän historian omaava suomalainen karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa. Seuraavan kerran tiimin kuljettajat osallistuvat Suomen IAME-sarjan avauskilpailuun, joka ajetaan Kouvolassa 19.-20. toukokuuta.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla