Autourheilun nuorisomaajoukkueeseen kuuluva Luka Nurmi ajoi viime kaudella OK-junior-luokan hopealle kartingin SM-sarjassa. Kuva: AKK/Arto Markkanen

AKK Driver Academyyn kuuluvan karting-kuljettaja Luka Nurmen tulevan kauden suunnitelmat menivät uusiksi nuorukaisesta riippumattomista asioista. Kasvupyrähdys sai nuoren kuljettajan suorittamaan luokanvaihdon nopealla aikataululla, ja Ok-j vaihtui OK-luokkaan.

Tulevalla kaudella Nurmi kiertää sekä Suomen että Euroopan kilparatoja. Tavoitteet tulevalle kaudelle on luonnollisesti asetettu.

– EM-sarjassa tavoitteena on ajaa joka kisassa finaalipaikasta. Sarja on kovatasoinen, joten helppoa se ei tule olemaan, mutta aion antaa radalla kaikkeni. SM-sarjassa voitto kruunaisi kaiken, kolmen joukkoon yltäminen on täysin realistinen tavoite, Nurmi summaa.

Valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut nuorelle kuljettajalle mieleisin aktiviteetein.

– Kuntoa on treenattu jääkiekon kautta. Keväällä ajetut WSK-luokan kilpailut kävivät myös hyvästä treenistä. Olen myös osallistunut AKK Driver Academyn leireille ja saanut niistä paljon oppia.

Luka Nurmi. Kuva: Luka Nurmi tiedotus

Ensikosketuksensa kartingiin Nurmi sai monille tutun tarinan tavoin oman perheen kautta.

– Olen aina pitänyt vauhdista ja autoista. Isoveljeni kokeili ensiksi kartingia, ja itse hyppäsin ensimmäisen kerran karting-auton puikkoihin neljän-viiden vuoden ikäisenä. Seitsemänvuotiaana aloin ajamaan kilpaa. Ulkomailla kisoissa olen kiertänyt jo kolme vuotta, 13-vuotias suomalainen kertoo.

Monien nuorten kuljettajien silmissä siintää vain yksi tavoite: Formula ykköset. Nurmi osaa katsoa tulevaisuuttaan kuitenkin avoimin mielin.

– F1 olisi toki paras mahdollinen sarja päätyä, mutta on olemassa myös muita vaihtoehtoja. Koppiautollakin kisaaminen käy siinä missä formula. Minulle suurin haave on saada autourheilusta ammatti, Nurmi kiteyttää.

Luka Nurmi
Syntymäaika: 26.4.2004
Kotipaikka: Tampere
Ura: Alkoi 2008 kartingin parissa harrastuksena, ensimmäinen kilpailu 2016.
Menestys: Kartingin SM-hopeaa 2017, RMC-Finland Minimax hopeaa 2016.

Kartingin SM-sarjan kilpailukalenteri 2018
25.-27.5. Pori
29.6.-1.7. Lappeenranta
20.-22.7. Oulu
10.-12.8. Lahti
31.8.-2.9. Kouvola

Teksti: Juuso Taipale / sarjatiedottaja, Karting SM

Luka Nurmen suunnitelmat uusiksi – suoraan EM-sarjan pääluokkaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla