8-vuotias Peppi Keski-Korsu on ollut koko elämänsä mukana moottoriurheilussa. Kuva: Team Korsu Racing

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n ja EU:n Erasmus+ kaksivuotisen The Girls on Track -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa. Mukana on myös suomalaisia naisia.

Nuorin The girls on Track -kasvoista on Peppi Keski-Korsu.

Ekaluokkalainen Peppi Anette Keski-Korsu täytti tässä kuussa kahdeksan vuotta. Hän ajaa Crosskartia Mini-luokassa.

– Siinä saavat ajaa ne, jotka täyttävät tänä vuonna 6 ja ne, jotka täyttävät tänä vuonna 11 ja kaikki siltä väliltä. Minä siirryn heti 9-vuotiaana, kun saan, seuraavaan luokkaan, joka on 85cc vaihteelliset autot, kertoo Keski-Korsu, joka aloitti viime vuoden kesäkauden kisoista ja ajoi koko sarjan.

– Auto ostettiin jo vuosi sitten jouluna, mutta treenasin ensin ajamaan ja sitten lähdin kisaamaan. Innostus tähän tuli, kun isä ja äiti molemmat ovat ajaneet kilpaa, ja isän rallicross oli niin hauskaa ja jännää. Mukana olen ollut aina, ihan vauvasta saakka. Sitten tuli tämä laji, että saa aloittaa itse kisaamaan crossiradalla, niin hetihän se oli auto ostettava. Ensimmäisen kerran sanoin jo 4-vuotiaana: “Isi, mulle pitää ostaa tuommoinen auto!”

Moottoriurheilun lisäksi Keski-Korsu pelaa myös pesäpalloa ja harrastaa yleisurheilua.

– Mutta kyllä tämä Crosskart on mun ykköslaji. Crosskart siksi, kun saa ajaa kovaa ja yhdessä muiden kanssa. Sitten saa iskän kanssa omassa tallissa laittaa omaa autoa. Kisamatkat on myös niin mukavia, kun ollaan koko perheellä ja varikolla on paljon kavereita.

The Girls On Track -ohjelmassa on mukana kaikkiaan kahdeksan maata: Suomi, Belgia, Saksa, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia ja Ruotsi. Jokaisen maan kolme parasta ajajaa pääsee mukaan Euroopan finaaliin Le Mansiin.

Lue lisää ohjelmasta FIA:n uusimmasta Women in Motorsport –julkaisusta: https://www.fia.com/news/auto-women-motorsport-14

Teksti: Moottoriurheilu.tv / The Girls on Track Finland

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.