WSK- ja EM-sarjassa ajavat kaikki tehdastiimit ja maailman parhaat kuljettajat. Osa kuljettajista on jo täysin ammattilaisia ja ikähaitari sarjassa on 13-30 vuotta. Luka on kaikkien aikojen nuorin suomalainen kartingkuljettaja EM-sarjan pääluokassa ja yksi nuorimmista kuljettajista – niin WSK kuin EM-sarjassakin.

Pääseminen 85 kuljettajan joukosta 34 finalistin joukkoon vaatii täydellistä keskittymistä, virheetöntä ajamista läpi viikonlopun ja hiukan hyvää tuuriakin. Finaalipaikka on tavoitteena, sen korkeampia tulostavoitteita on kovatasoiseen sarjaan tällä kaudella turha asettaa. Tärkein tavoite on jatkuva kehittyminen kuljettajana, tasaiset suoritukset ja ajovirheiden minimointi.

Paavo Tonterin siirryttyä 18-vuotiaana F4-sarjoihin, kohdistuvat suurimmat suomalaisodotukset – 21-vuotiaan viime kauden MM-pronssimiehen – Juho Valtasen “harteille”. Muut sarjan kahdeksan suomalaiskuljettajaa ajavat rookie-kauttaan tässä luokassa. Sinivalkoisuus on todella hyvin edustettuna kansainvälisillä radoilla ja kaikille toivotaan ehjää sarjaa, menestystä sekä myös moottoriurheilun luonteeseen liittyvää onnea.

EM-sarjan avausosakilpailu – Kart Grand Prix Italy 2018 – ajetaan Italian Sarnossa 20.-22.4.2018.

Kovan luokan SM-sarja

Myös SM-sarja tulee tänä vuonna olemaan kovatasoinen. Nuoret EM-sarjaa kiertävät kuskit varmasti haastavat kokeneemmat kuljettajat jo rookie-kaudellaan. On hienoa nähdä SM-sarjankin elävän uutta nousukauttaan. Jännityksellä ja innolla odotetaan myös kotimaan karting-mittelöitä.

Kesälläkään ei huilata

Lukan kesää tulee vauhdittamaan myös maajoukkueleirit. Tarjolla tulee olemaan testipäiviä erilaisella ratakalustolla, toivottavasti loppukaudesta myös F4-autolla. Onko F4 jo ensi vuoden kilpailuluokka, sen näyttää aika. Tulevaisuuden päätöksiin ja suunnitelmiin vaikuttaa hyvin paljon fyysisen kasvun jatkuminen.

Tulevaan EM- ja SM-kauteen lähdetään ennakkoluulottomasti ja kuvia kumartelematta. Mutta kuitenkin nöyrällä asenteella, realismi matkassa ja täydellä teholla.

Teksti: Tino Nurmi / Luka Nurmi Racing tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla