Jan Kuovin kilpailuohjelmaan kuuluu tällä kaudella KZ1-luokan EM-osakilpailut sekä MM-lähtö. Kuva: www.jankuovi.fi

Jan Kuovin tunteenpalo kartingia kohtaan ei sammu. Kokenut suomalainen kisaa jälleen tulevalla kaudella kovatasoisessa KZ1-luokassa Euroopan kilparadoilla.

Kaudeksi 2018 Kuovin kisaohjelmaan ovat valikoituneet luokan EM-osakilpailut sekä MM-lähtö.

KZ-luokan EM-sarja käynnistyy toukokuun alussa Ranskan Salbriksessa. Kauden toinen osakilpailu ajetaan heinäkuussa Italiassa, MM-kilpailun ollessa puolestaan luvassa Belgiassa syyskuussa.

Kuovi kiertää kilpailut lävitse yksityistiiminä. Lippu pidetään korkealla, eikä tavoitteiden suhteen ole tarvetta liialliseen nöyristelyyn.

– Sarja on erittäin kovatasoinen, onhan mukana suurin resurssein toimivia tehdastalleja. Mutta ei se estä minua hakemasta kovaa tulosta. Viime vuonna olin parhaimmillaan EM-sarjan kisassa kymmenes, tuota on tarkoitus lähteä parantamaan. Toki kilvanajajana sitä tavoittelee aina mielessään vain yhtä asiaa, voittoa, Kuovi toteaa.

Lisäksi Kuovi tullaan todennäköisesti näkemään myös Viron mestaruussarjassa sekä Suomessakin muutamissa KZ Cupin osakilpailuissa. Nämä “harjoitteluksi menevät” kilpailut eivät ole kuitenkaan vielä täysin varmoja saati lukkoon lyötyjä aikataulullisesti.

CRG:n runkoon sekä TM:n moottoreihin luottava Kuovi luottaa kalustonsa iskukykyyn.

– Runko on erittäin hyvä ja sen säädöt ovat jo hyvin hallussa. Myös moottoreiden suhteen kaiken pitäisi olla kunnossa, niistä löytyy suorituskykyä.

Kuovin pitkä ja kattava ura kartingin parissa alkoi jo vuosikymmeniä sitten. Mies on siis enemmän kuin pätevä antamaan painavia ohjeita ja neuvoja SM-sarjaan osallistuville kuljettajille.

– Missä tahansa luokassa kärkisijoille yltää, kun suoriutuu ratin takana laadukkaasti ja tasaisesti. Yrityksen tulee aina olla kova, mutta turhat riskinotot tulee karsia pois. Sääntö on ikivanha ja klassinen, mutta erittäin toimiva, Kuovi toteaa.

Teksti: Sami Kolsi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla