Kartingin SM-sarja kasvattaa mm. tulevia valtteribottaksia ja kimiräikkösiä autourheilun maailman huipulle. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Kartingvuodesta 2018 on odotettavissa erittäin kutkuttava ja herkullinen. Uusien kommervenkkien lisäksi jo aiempina vuosina esiteltyjä uudistuksia on jatkettu ja hiottu entistäkin paremmiksi, jotta väki sekä radalla että katsomoissa nauttisi vauhdin hurmasta entistä enemmän.

Viisi kilpailuviikonloppua käsittävä SM-sarja käynnistyy toukokuun lopussa Porissa. Takuuvarmasti jännittävien vaiheiden jälkeen sarjan päätöspisteet jaetaan syyskuun lopussa Kouvolassa.

Tänä vuonna SM-sarja ajetaan OK-junior- sekä OK-luokissa, minkä lisäksi KZ-luokka ajetaan cup-muodossa. KZ-luokan Suomen mestaruus ratkotaan “kerrasta poikki” -menetelmällä myöhemmin ilmoitettavalla radalla.

Tervetullut uudistus on myös kartingin Suomen juniorimestaruussarjan kilpailuformaatiin tehty muutos. Kilpailut ovat jatkossa lauantaisin ja sunnuntaisin, jotta kisaviikonloput ovat aikataulullisesti helpompia myös työssä käyville perheille. Jatkossa yksi kisaviikonloppu ei syö yhtä paljon aikaa kuin aiemmin.

AKK-Motorsportin kartingin lajipäällikkö Pekka Säynevirta on innoissaan tulevasta kaudesta.

– Karting on lajina äärettömän mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. Se on erittäin nopeatempoinen, ja sitä katsomalla moottoriurheilukärpänen pääsee taatusti puraisemaan, Säynevirta fiilistelee.

Moottoriurheilu on aina ollut suomalaisille rakas urheilumuoto. Tänäkin vuonna kartingkilpailuissa kiertää takuuvarmasti tulevaisuuden tähtiä.

– En voi kuin suositella kilpailuiden seuraamista ja nimien painamista mieleen. Joku heistä voi olla tulevaisuuden seuraava F1- tai jonkun muun kansainvälisen autourheilusarjan sinivalkoinen tähtemme.

Viime vuoden tapaan kisaviikonloput taltioidaan ja esitetään televisiossa C Moren kanavilla, minkä lisäksi ne tulevat myöhemmin vapaasti katsottaviksi moottoriurheilu.tv-sivulle. Tekijätiimi on huippuluokkaa, sillä tuotannossa ovat mukana muun muassa televisiosta tutut Tomi Tuominen ja Timo Pulkkinen.

Myös viime kaudella nähty stipendijärjestelmä saa jatkoa. Kauden päätteeksi jokaisesta SM-luokasta valitaan edellisvuoden valintamallin mukaisesti yksi stipendinsaaja luokan MM-kilpailuun. Yhteensä stipendejä on siis jaossa kolme kappaletta.

Stipendi sisältää rungon kilpailun ajaksi, moottorin, tallipaikan sekä osallistumismaksun MM-kilpailuun.

Viime vuoden Alahärmän EM-osakilpailun kilpailutapahtumien johtajana kyntensä näyttänyt Juuso Teuronen toimii SM-sarjan kilpailutapahtumien johtajana koko kauden ajan. Samalla ajotapatarkkailua vahvistetaan kiertävän ajotapatarkkailijatiimin voimin.

Lopuksi Säynevirta haluaa välittää kauden alun lähestyessä kartingväelle terveiset, jotka pätevät hyvin myös yleismaailmallisesti.

– Yhteen hiileen puhaltamisen merkitystä ei voi riittävästi korostaa. Kun kaikki tekevät vilpittömästi töitä yhteisen päämäärän eteen, saamme paljon aikaiseksi ja sitä kautta autettua nuoria kuljettajia. Sehän se on tässä touhussa tärkeintä.

Kartingin SM-sarjan kilpailukalenteri 2018
25.-27.5. Pori
29.6.-1.7. Lappeenranta
20.-22.7. Oulu
10.-12.8. Lahti
31.8.-2.9. Kouvola

Teksti: Karting SM Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla