Karoliina Leppihalme on harrastanut moottoriurheilua aivan pienestä pitäen. Kuva: Karoliina Leppihalmeen Tiedotus

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n ja EU:n Erasmus+ kaksivuotisen The Girls on Track -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa. Mukana on myös suomalaisia kuljettajia.

Yksi heistä on Karoliina Leppihalme.

Karoliina Leppihalme on ajanut siitä asti, kun hänen jalat ylsivät vähänkin polkimille. Aluksi hän keskittyi muun muassa jäärataan ja kartingiin. Kilpailemisen nainen aloitti 18-vuotiaana ja tällä hetkellä hän ajaa jääradan SM-sarjaa V1600-luokassa.

– Pienestä tytöstä asti olen rakastanut autoja, kovaa vauhtia ja sen tuomaa jännitystä. Olen myös seurannut isäni menestystä aikoinaan sekä vielä viime vuosinakin veljeni kilpailuja Suomessa ja ulkomailla. Uskon, että he ovat myös yksi syy siihen, miksi kiinnostus autourheilua kohtaan on niin kova, Leppihalme taustoittaa.

– Miksi tämä on niin kivaa? No tietenkin siksi, kun pääsee tekemään sitä mistä eniten tykkää ja samalla ottamaan mittaa itsestään ja kilpakumppaneista. Ajaminen ja kilpaileminen on myöskin itselleni keino “paeta arjesta”, radalla kun saa tyhjätä ajatukset kaikesta muusta ja keskittyä vaan nauttimaan, tekemään hyvää suoritusta ja tulosta. Rakastan myös varikkoelämää!

The Girls On Track -ohjelmassa on mukana kaikkiaan kahdeksan maata: Suomi, Belgia, Saksa, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia ja Ruotsi. Jokaisen maan kolme parasta ajajaa pääsee mukaan Euroopan finaaliin Le Mansiin.

Lue lisää ohjelmasta FIA:n uusimmasta Women in Motorsport –julkaisusta: https://www.fia.com/news/auto-women-motorsport-14

Teksti: Moottoriurheilu.tv / The Girls on Track Finland

The Girls On Track -autourheiluhankkeessa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät kartingauton rattiin

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla