Karting on yksi moottoriurheilulajeista, joka on hektisyydellään ja nopeatempoisuudellaan lähinnä Formula ykkösiä. Jotain kertoo sekin, että moni F1-kuljettaja valmistuu tulevaan kauteen ajamalla kartingia. Kart in Clubilla Helsingissä Valtteri Bottas on tuttu näky. Kuva: Sodi World Series Tiedotus

Sodi World Series on millä tahansa mitoilla mitattuna maailman laajin kartingsarja. 35 000 kuljettajaa, 52 eri maasta, se kertoo jo paljon. Sarja alkoi vuonna 2010, ja jo silloin suomalaisia kuljettajia pääsi Maailman Finaaliin, joka ajettiin Pariisissa. Menestys ei ollut huono, pitkän ajan sisäkartingspecialisti Mika Helen oli silloin kolmas.

Sarjan ideana on, että kuka tahansa voi osallistua. Aikaisempaa kilpailutaustaa ei tarvitse, tärkeintä on haastaa itsensä ja oppia kuljettajana menestymään. Suomessa sarjaan voi osallistua kaikilla Kart in Clubin radoilla Oulussa, Turussa ja Helsingissä. Ja mikä erikoista, sarjan maailman laajuisena promoottorina toimii maailman suurin kartingautojen valmistaja, ranskalainen Sodi kart.

Ajettavia sarjoja on kolme: Junior CUP on tarkoitettu kuljettajille joiden ikä on 7-14 vuotta, Sprint CUP on kuljettajille 15 vuodesta ylöspäin ja Endurance CUP on joukkuekilpailu, jossa joukkueen koko on 2-8 kuljettajaa. Sarjaa ajetaan aina kalenterivuosittain, eli kausi päättyy joka vuosi uudenvuoden aattona.

Kaikista kolmesta luokasta pääsee ainakin yksi kuljettaja ja joukkue finaalikilpailuun. Viime vuoden finaali ajetaan tänä vuonna viikkoa ennen juhannusta Friulin huikealla kartingareenalla lähellä Venetsiaa. Mikäli osallistuja on paljon, saa jokainen maa lisää paikkoja finaaliin.

– Tämä on hieno mahdollisuus monelle kuljettajalle. Sarja on herättänyt kiinnosta jo jonkin aikaa, ja päätimme viime vuonna viedä kaikki Suomen Kart in Clubit sarjaan mukaan, kertoo Sami Lappalainen, joka vastaa Kart in Clubin toiminnasta Suomessa.

– Haluamme tarjota kaikille kuljettajille ikään ja kokemukseen katsomatta mahdollisuuden kehittyä kuljettajana, ja kyllä meidän mentaliteetti on aina ollut myös, että haluamme voittaa maailmalla suomalaisena. Sen takia tulemme opastamaan ja auttamaan kaikkia halukkaita kuljettajia menestymään tässä sarjassa, Lappalainen jatkaa.

Sarja alkaa helmikuun lopulla ja ensimmäinen osakilpailu ajetaan Junior- ja Sprint-sarjassa Helsingissä 27.2.2018. Ensimmäinen Endurance CUPin osakilpailu ajetaan 3.3.2018 Turussa.

Tutustu Sodi World Series -sarjaan netissä:

www.sodiwseries.com

www.kic.fi/sodiWorldSeries

www.facebook.com/SWSFinland

Teksti: Sodi World Series Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla