Vasemmalta Tuisku Ovaska, Jasper Hassinen ja Tomas Hassinen. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Vaikka Suomen radat ovat yhä lumen peittämät, aloittaa Team Mad-Croc Karting Finland kilpailukautensa osallistumalla IAME Winter Cupiin, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Valenciassa.

Talven ajotauko on aina haaste karting-kuljettajille. Team Mad-Croc Karting Finland pyrkii lyhentämään talvea osallistumalla kilpailuihin Etelä- ja Länsi-Euroopassa. Tiimin kilpailukausi alkaa jo tulevana viikonloppuna, kun Valenciassa kaasutellaan IAME Winter Cup.

– Winter Cupin tavoitteena on kuljettajien kehitys, eikä kehitystä tapahdu kuin ajamalla, mikä on Suomessa tähän aikaan vuodesta hankalaa. Lisäksi ensimmäinen kilpailu talvikuukausien jälkeen on haastava, joten pyrkimyksenä on myös valmistautua kotimaan kauteen, kertoo tiimipäällikkö Petri Ovaska.

Valenciassa tiimiä edustaa kolme kuljettajaa, Tuisku Ovaska (X30 Senior), Jasper Hassinen (X30 Junior) ja Tomas Hassinen (Mini).

Kuninkuusluokassa kilpailevan Tuiskun tavoitteena on saavuttaa paikka luokkansa A-finaalista. Senior-luokassa ajaa 90 kuljettajaa, joista 26 pääsee finaaliin.

– Pahimmat kilpakumppanit tulevat maista, joissa ajetaan ympäri vuoden ja Senior-luokka on todella kovatasoinen. Tavoitteeseen pääsemiseksi on siis onnistuttava hyvin, Ovaska kertoo.

Nuoremmat kuljettajat lähtevät Valenciaan tavoitteenaan lähinnä hyvä valmistautuminen kotimaan kilpailukauteen.

– Jasper ajaa ensimmäistä kertaa uudessa luokassa ja Tomas on puolestaan ensimmäistä kertaa kilpailemassa ulkomailla, joten heidän tulostavoitteensa ovat maltilliset. Tarkoitus on lähinnä päästä ajamaan ja keräämään kokemusta, kuvailee Ovaska.

IAME Winter Cup ajetaan 8.-11. helmikuuta International Kartodromo Lucas Guerrero -radalla Valenciassa, Espanjassa. Team Mad-Croc Karting on pitkän historian omaava suomalainen karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Petri Suuronen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla