Matti Alamäki luonnosteli ajolinjojaan lauantain kilpailuun Hangassuolla. Kuva: RajalaRX.

Urallaan viidesti rallicrossin Euroopan mestariksi ajanut Matti Alamäki ottaa tuntumaa jokamiesluokan vauhtiin lauantaina lähes 250 kuljettajan startatessa Porin Hangassuolla ensi vuonna ajettavan JM-SM:n esikilpailuun.

– On tämä aikamoista touhua, Alamäki naureskeli noustessaan pienestä jokkis-Fiatista muutaman radalla ajetun testikierroksen jälkeen.

– Olisikohan ollut joskus 1987, kun olin Oulun seudulla ajamassa jossain kilpailussa. Jonkun kisan olen ajanut täälläkin, mutta siitäkin on aikaa kulunut vuosia, muisteli porilaissyntyisen lajin ensimetreillä kaksilla takapyörillä varustetulla Volkkarilla mukana ollut rallicrosskonkari.

– Kalusto on tässäkin lajissa kehittynyt melkoisesti siitä, kun aikoinaan Kellahden tulvaniityllä aloiteltiin. Tehokkaitahan pelit olivat silloinkin olevinaan, mutta kaikki kehittyy, tuumasi lauantaina senioriluokan kilpailuun starttaava Alamäki.

Hangassuon radalla on tehty melkoisesti muutostöitä Satakunnan Urheiluautoilijoiden suururakkaa, ensi vuoden jokamiesluokan SM-kilpailua silmällä pitäen.

– Yleisön, kuljettajien ja toimitsijoiden viihtyvyyteen ja turvallisuuteen on muutostöiden yhteydessä kiinnitetty erityistä huomiota ja sitä työtä tullaan edelleen jatkamaan, kertoo Satakunnan UA:n puheenjohtaja Pauli Lahtinen.

– Esimerkiksi radan turva-alueita on parannettu muun muassa kaitein ja suoja-aidoin. Voimme hyvillä mielin toivottaa kaikki tervetulleiksi nauttimaan jokkistunnelmasta paikan päälle.

Jokamiesluokan SM-esikisa pärähtää liikkeelle Hangassuon radalla lauantaina kello 10.00.

Teksti:

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla