Kouvolan Tykkimäellä ajetaan jälleen Syysrylläys. Kuva: Syysrylläys-tiedotus.

Kuuden vuoden tauon jälkeen, viikonloppuna 21.-22.9, ajetaan Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla kansallinen jokamiehenluokan kilpailu. Tapahtuma on kouvolalaisille ja JM-harrastajille vuosien takaa tuttu Syysrylläys, joka järjestettiin ensimmäisen kerran 1979.

Tämän vuoden kilpailu kantaa nimeä Motonet Syysrylläys ja se on järjestyksessään jo 35.

Kilpailun järjestävät yhteisvoimin Valkealan ja Anjalankosken Urheiluautoilijat.

Toinen kilpailunjohtajista, Anjalankosken UA:n Harri Sihvola, ehdotti Valkealan UA:n Tero Tillille, että eiköhän haeta taas Syysrylläys kilpailukalenteriin. Tilli vei asian Valkealan UA:n hallitukseen ja kun kaikki näyttivät vihreää valoa, kilpailu anottiin syksylle 2019.

– Olihan tämä jo vuosia ollut mielessä, sanoo Sihvola.

– Niin kilpailijat kuin katsojatkin olivat toivoneet, että Tykkimäellä järjestettäisiin myös jokamiehenluokan kilpailuja. Onhan Tykkimäen moottorirata yksi Suomen tykätyimmistä ja parhaista radoista. Se tarjoaa myös yleisölle mahtavat puitteet, kun pääkatsomosta näkee koko radan. Kilpailun lähestyessä on niin kuljettajien kuin katsojienkin keskuudessa kuultu, että onhan sitä todellakin Tykkimäelle lähdettävä, kun siellä pitkästä aikaa jokkista järjestetään. Kalustoa yritetään hankkia ja rakentaminen käy kuumana autotalleissa.

Kilpailu järjestelyt ovat täydessä vauhdissa ja tavoitteena on tehdä Kouvolaan yksi vuoden suurimmista JM-kilpailuista ja myös jatkaa perinnettä tulevina vuosina. Ennen kaikkea toiveena on palauttaa Syysrylläys siihen loistoonsa, mitä se joskus takavuosina oli. Varovaisesti tavoitteena on saada mukaan vähintään 300 kilpailijaa ja yleisöä odotetaan runsaslukuisesti molempina päivinä. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 16. syyskuuta. Silloin nähdään, miten paljon vanhoja konkareita on mukana viivalla. Toisaalta, nuoremmat kuljettajat eivät ole koskaan päässeet Tykkimäen radalle edes ajamaan kilpaa, joten sitäkin kautta on varmasti kiinnostusta.

Molempina kilpailupäivinä riittää nähtävää ja erilaista kalustoa. Lauantaina ajetaan ensin naisten ja nuorten luokat limittäin ja niiden jälkeen etuveto-kardaanit ja takatuupparit ajavat limittäin omat kilpailunsa.

Sunnuntaina vuorossa ovat seniorit ja tapahtuman päättää yleinen luokka.

Kilpailu alkaa molempina päivinä kello 10.

Teksti: Päivi Mentula, kilpailun ennakkotiedottaja.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla