Murtoharjun moottoriradalla ajettavassa JM SM Liiga 2019 -joukkuekilpailussa on luvassa kovia lähtöjä kahtena päivänä. Kuva: Seppo Ojennus

Jalasjärven Moottorikerho on jo aikaisemminkin kunnostautunut kovien kisojen järjestäjänä, mutta nyt Murtoharjun moottoriradalla ajetaan isoimmat kilpailut. Jokamiesluokan joukkuekilpailu JM SM Liiga 2019 kisataan 31.8.

-1.9. kaksipäiväisenä.

Suomen mestaruutta on ilmoittautunut tavoittelemaan 32 joukkuetta. Mukana on yli 300 osallistujaa ja autoja riittää, sillä joukkuekilpailussa jokainen kuski ajaa omaa autoaan. Yleisölle riittää kisassa nähtävää, sillä luvassa on yli 140 lähtöä aamusta iltaan saakka.

Kilpailunjohtaja Matti Salo ja tiedottaja Tarja Niemi Jalasjärven Moottorikerhosta vakuuttavat, että puitteet kisalle Murtoharjulla ovat hyvässä iskussa.

– Rataa on entisestään parannettu. Kilpailijoilla on asfaltoidulla varikkoalueella hienot olosuhteet ja sähkökin tarjotaan talon puolesta.

Myös yleisöllä on Murtoharjulla hyvät katselupaikat, sillä katsomossa on penkkitilaa yhteensä puolitoista kilometriä. Katsomosta näkee koko radan, joten yksikään kilpailutilanne ei jää näkemättä.

Isäntäseuralla kolme joukkuetta

Isäntäseura Jalasjärven Moottorikerhosta on mukana kolme joukkuetta, josta Salo ja Niemi ovat erityisen ilahtuneita. Kaiken lisäksi oman seuran väreistä löytyy yksi voittajasuosikeista, sillä aikaisemmin mestaruuksia ajanut SMA Team on siirtynyt jalasjärveläisseuraan.

– Myös Karvialta on tulossa kova joukkue, miettivät Salo ja Niemi kisan voittajaehdokkaita.

Kisassa on mukana myös tunnettuja rallicrosskuskeja eri joukkueissa. Salo kuitenkin muistuttaa, että jokamiesluokka on täysin oma lajinsa, joten kovatkin rallicrosskuskit saattavat joutua katselemaan jokkiskuskien perävaloja.

Lauantaina ajetaan tiukat alkukarsinnat, joista valikoituvat joukkueet sunnuntaiseen loppukilpailuun. Sen voittajajoukkue lähtee kotiin Suomen mestarina. 

Lisätietoa netissä: https://www.jm-smliiga2019.com/

Teksti: Jari Vierula

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla