Jarno Rantanen (vas.) ja Joni Alaranta ovat valmiina 30.6-1.7. ajettavaan PowerPark JM SM -kilpailuun. Kuva: Vesa Rauhala

Autoliitto Härmä isännöi kesä-heinäkuun vaihteessa PowerPark jokamiesluokan SM-kilpailua yleisen luokan osalta. Lauantaina kesäkuun 30. päivä karsitaan seuraavalle päivälle jatkavat ja sunnuntaina heinäkuun 1.

päivä kisataan lopullisesti SM-mitaleista.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 11.00. AL Härmän puheenjohtaja Heli Hietala toteaa, että järjestelyt ovat hyvällä mallilla.

– Olemme olleet aikaisin asialla, mutta kyllä rata-alueella tekemistä riittää ihan kilpailun alkuun asti. Kalmookankaan radalle on tehty muutos, joka muuttaa automäärän lähtöön seitsemäksi entisen kahdeksan sijaa. Lisäksi yleisölle on tehty penkoilla lisää katsomotilaa, Hietala valaisee.

AL Härmän omilla kuljettajilla on vahva panostus kotikilpailuun. Varovaisten arvioiden mukaan vauhdissa on 10-15 härmäläiskuljettajaa, jotka taistelevat kärkisijoituksista. Yksi heistä on Jarno Rantanen.

– Taitaa tulla myös sellaiset jäsentenväliset, vaikka kyllä on muitakin kuljettajia, jotka ovat mukana mitalitaistelussa. Kyllä kylällä on heitetty jo kauan juttuja ja luotu paineita toisille kuljettajille, Rantanen toteaa.

Autojen rakentelu kuuluu osana harrastamiseen.

– Kyllä moni on tehnyt autoja ahkerasti. Ei sinne leikkimään viitsi lähteä, joten A-finaalipaikka on tavoite, Rantanen ilmoittaa.

Joni Alaranta haki jo kevään kilpailussa tuntumaa ratamuutokseen voittamalla Tuupparit-luokan.

– Nyt tuntuu, että ulkoradalta on nätimpi lähteä, mutta se vaatii hyvän auton. Kiire tässä tulee vielä auton laiton kanssa, Alaranta mietti.

Ajamisen lisäksi kilpa-autojen moottoreita virittävä Ari Huhtala pohtii myös lähtöpaikkojen merkitystä.

– Joka radalla tahtoo vain se olla, että sisäradat on parempia, Huhtala toteaa.

Petri Kumpula on myös tosissaan matkassa ja SM-mitali kruunaisi kauden.

– Ainahan sitä saisi olla kalusto aikaisemmin valmiina, mutta kyllä auto kuntoon tulee. Panostus on kova. Tavoite on mitali, mutta tie sinne on pitkä, Kumpula muistuttaa.

Juha-Pekka Mattila. Kuva: Vesa Rauhala

Härmässä samalla radalla on ajettu yleisen SM-kilpailu myös vuonna 1991. Heinäkuun alussa ajetussa kilpailussa oli mukana myös härmäläinen Juha Sillanpää, kuten on tänäkin vuonna.

– Muistan kyllä hyvin. Keskeytin semifinaalissa ja hyvät palkintorahat jäi saamatta. Yleisöä oli tosi paljon ja keli oli kuuma, Sillanpää muisteli.

Tänäkin vuonna viivalla on myös 1991 Suomen mestaruuden voittanut Juha-Pekka Mattila. Edelleen poikansa kanssa aktiivisesti jokkista harrastava hämeenkyröläinen ei paljon kilpailusta muista.

– Ei ole erikoisia muistoja. Siitä on niin paljon aikaa. Sitä oltiin silloin reilu parikymppinen kolli, aina hyväntyylinen “J-P” sanaili.

– Kisa kuin kisa, niin itsellä valmistautuminen on aina samanlaista. Kyllä varmaan tänäkin vuonna tulee paljon väkeä katsomaan. SM-kilpailut kiinnostaa, Mattila jatkaa.

Yleisölle tarjotaan ilmainen Non Stop -linja-autokuljetus PowerParkin raviradalta osoitteesta Päätie 65 Alahärmä. Myös PowerParkista ja Härmän Kuntokeskuksesta toimii kuljetus. Linja-autoissa on lipunmyynti. Liput, jotka ovat käytännössä rannekkeita, maksavat seuraavasti:

Lauantaina 15 euroa. Sunnuntaina 20 euroa. Molemmat päivät 30 euroa. Molemmat päivät ja varikkoranneke 50 euroa. Alle 15-vuotiaat pääsevät vanhemman seurassa alueelle yksin.

Kauhavan Alahärmässä sijaitsevan Kalmookankaan radan osoite on Haaruksentie 431 Härmä.

Kuuluttajat Mari Pekkanen ja Antti-Pekka Männistö. Kuva: Vesa Rauhala

Kuuluttajapersoona Männistö kruunaa uransa kotimaisemissa

Kuuluttaja Antti-Pekka ”AP” Männistö päättää pitkän ja ansiokkaan kuuluttajauran Härmän SM-kilpailuun. Mikäli päätös on tehty, niin mikäpä olisi parempi paikka siihen kuin oma syntymäpitäjä.

– Tänne on aina kiva tulla. Kuin kotiin tulisi. Kun täällä ajettiin vuonna 1991 SM-kisa, niin tanssittiin Södervallin Arin kanssa ripaskaa lähtölaatalla. Nykyään se ei ole tanssijoiden kohdalla enää mahdollista, Männistö veistelee.

Haikeana hän ei kuulutushommia jätä.

– Yli 30-vuotinen “elinkautinen” loppuu. Paljon tämä tehtävä on antanut, jos myös ottanut. Lajin seuraamista en lopeta, “Aapee” toteaa.

SM-kilpailun hän kuuluttaa Mari Pekkasen kanssa.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla