Kuva Ala-Talkkari Areenan muutetusta kurvista sunnuntain kilpailusta. Kuva: Vesa Rauhala

Lapuan Urheiluautoilijoiden oma jokamiehenluokan rata, Ala-Talkkari Areena on kokenut vuosien aikana merkittäviä muutoksia. Uudet muutokset saivat kilpailijoilta kiitosta, kun sunnuntaina ajettiin Lapuan Työkone JM-kilpailu.

Poikkeuksellisesti Pohjanmaan lakeuksilla korkeuseroja sisältävä rata sai asfalttipinnan muutama vuosi sitten.

Seuran saadessa tälle vuodelle naisten, nuorten ja EVK-luokan SM-kilpailun, jatkui rata-alueen kehittäminen suuremmalla vaihteella.

Uusi toimistorakennus saunoineen on jo käytössä. Radan ylälenkillä ollut tiukka takapiikki mutka on koettu kiusalliseksi pullonkaulaksi, jossa tapahtui usein peräänajoja. Lapuan UA teki viime syksynä paikkaan muutoksen, jossa mutka loiveni. Muutos oli käytössä sunnuntaina ajetussa Lapuan Työkone JM-kilpailussa. Muutos on onnistunut ja saanut kilpailijoilta kehuja. Rata on monen mielestä nyt enempi ajettava ja olennaisesti mielekkäämpi ajaa, kun ylälenkilläkin voi hakea ajolinjaa.

Ala-Talkkari JM SM-kilpailu ajetaan kesäkuun 9.-10. päivä. Lapuan UA:n puheenjohtaja Jukka Viljanen on tyytyväinen esikilpailun antiin ja sekä kilpailijoiden palautteeseen.

– Hyvä palaute kannustaa meitä tekijöitä. Sunnuntaina oli yleisöäkin hyvin paikalla. Radalla alkaa vappuna jatkuva harjoittelumahdollisuus tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin aina kesäkuun 3. päivään asti. SM-kilpailun viikonvaihteena perjantaina ja lauantaina on myös mahdollista testata radalla, Viljanen toteaa.

Ohjeita harjoitteluista saa Lapuan UA:n www ja facebook sivuilta.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla