Kaikkien menestyvien autourheilijoiden julkinen ääni ja ylenpalttinen suunsoittaja Pentti "Hothead" Himanen on tuohtunut. Silloin kun Multian pastorin äänenpaino mörisee farkkujesi tiukkoja lahkeita lepattavalla äänentaajuudella on syytä laittaa kädet ristiin, painaa leuka nöyrästi alas ja kuunnella.

Syy Penan viiksiäkin pitemmän päreen katkeamiseen on kansallisen autourheiluliittomme omistavan, yritysten tietojärjestelmän mukaan muuhun painamistoimintaan erikoistuneen markkinointiyhtiön aikomus siirtää tuhansien järvien ralli multian ympäristöstä tuohikkaammille areenoille.

Himaselle tällainen ratkaisu ei käy alkuunsakaan, sillä jo vuodesta 1951 lähtien on Multian esikaupunkialueella jokavuotiseen elokuiseen tapaan laitettu yhden sun toisen kilpurin kuutioksi muuttuneita aihiota robottiin. Nyt varsin kaupallisiksi käyneet perinteet ovat vaarassa hävitä sinne missä paska haisee ja balalaika soi. Ei näin, toteisi Pena kun eduskunnalle uutta lakianomusta väänsi.

Varmistaakseen ralliurheilun pysymisen suomalaisen motorsportin pyhätössä eli Jyskälässä sekä ennen kaikkea parantaakseen sen asemaa lentävien suomalaisten kehdossa, on Himanen lyönyt isoa vaihdetta silmään ottamalla yhteyttä isolla kirkolla sijaitsevaan ja yli 200 edustavaa henkilöä työllistävään sponsorointiyritykseensä - eduskuntaan.

Jotta keskisuomalaiset ralliperinteet eivät katoaisi mäkihyppääjien alastulomonttuun, on Pena listannut mm. seuraavia vaatimuksia lakialoitteeseensa: "Jos kuningas Jorge el Mahoney ensimmäinen vie meiltä rippeetkin tuhansien järvien rallista, vaadin muuttaa olemattomia moottoriurheilun lakipykäliä seuraavasti:

1. Jyväskylästä tehdään kansallisen moottoriurheilun keskus ja Himanen Racing LTDlle siirtyy omistusoikeudet kaikkien kansallisten rallin järjestämisestä. Siispä kalenterivuoden jokaisena lauantaina ja sunnuntaina pörnyytellään 50km säteellä Jyväskylän keskustasta rallia tai sprinttiä. Missään muualla Suomessa ei rallikilpailuja saa enää järjestää. Jyväskylän muut urheilulajit kuten jääkiekko ja pesäpallo siirretään muualle suomeen pois moottoriurheilun tieltä.

2. Suomen Mestaruudesta ajetan Muuramessa, Palokassa, Jyskässä, Vaajakoskella, Keljossa ja Kuokkalassa. SM-rallit alkavat aina legendaarisilla yleisöerikoiskokeella Jyväskylän keskustan Hannikaisenkadulta. Jos joku vihreäksi valahtanut asukas ei näin halua tehtävän, hänet voidaan välittömästi muiluttaa Himasen Pohojanmaan kätyreiden toimesta Itärajan pahemmalle puolelle.

3. Jyvässeudulla saa harrastaa moottoriurheiluaktiviteetteja viikon jokaisena päivänä keneltäkään siihen lupia kyselemättä. Kilpailija saa siis ajaa rallia haluamallaan tiellä juuri silloin kun se hänelle sopii. Reitillä tavatut siviilikuljettajat ovat vastuussa aiheuttamistaan vahingoista moottoriurheilijaa kohtaan.

4. Vuoden kohokohdaksi Himanen Racing järjestää Penan Triathlonin. Tämä nelipäiväinen megatapahtuma sijoittuu Jyväskylän Paviljonkiin Neste Rallin raunioille ja se ajetaan täysin samana ajankohtana Lahteen siirtyneen Neste Rallin kanssa. Stagena on Jyväsjärveä kiertävä kävelytie, joka muunnetaan rallikäyttöön sopivaksi Himasen ralli- ja paikanparannuskalustoa hyödyntäen. Kilpailuun osallistuva moottoriurheilija saa kilpailla millä tahansa nelipyöräisellä laitteella, kunhan se edes jotenkin on riippuvainen maan vetovoimasta. Jotta yleisöllä olisi riittävästi nähtävää, Pena lennättää Jyväsjärveen Australiasta 24 kpl nälkää nähneitä haikaloja, jolloin tarvittaessa Jyväsjärven ja koko Päijänne muutetaan makeaksi vedeksi siitäkin syystä, että pääkaupunkiseudulla majaansa pitävä keskisuomalaisen rallin vastustajajoukko saisi osansa suolauksesta juomaveden muodossa. Triathlonin voittajalle on luvassa 100 miljoonaa euroa, jonka Suomen valtio maksaa myymällä Turun Ruotsalaisille.

Lue lisää Himasen kotisivuilta, www.himanenracing.com

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.