Kankaanpääläinen Mika Hirvikangas tavoittelee vielä mitalisijalle nousua kauden päätöksessä. Kuva: TL Photo & Media

Kesä on kääntynyt jo syksyyn ja kotimaiset autourheilusarjat ovat loppusuoralla. Tälle kaudelle uutena konseptina lanseerattiin Harrastemoottoriurheilu Ry:n alainen Harrasterallisarja. Tämän tavoitteena oli tuoda rallia lähemmäs harrastajatasoa ja kilpailijamäärät ovatkin olleet ilahduttavia.

 

Kausi saa vauhdikkaan päätöksen syyskuun 24.–25. päivä Parkanon ja Ikaalisten ralliteillä, kun legendaarinen Fenno Ralli ajetaan pitkän tauon jälkeen. Kilpailussa on yhteensä seitsemän erikoiskoetta. Mielenkiintoa kilpailuun tuo perjantai-illan kaksi erikoiskoetta, jotka ajetaan syysillan hämärtyessä. Mukana on yhteensä 161 kuljettajaa, joista sarjalaisia on 85.

Kilpailun lähtö tapahtuu perjantaina kello 18.30 Parkanon kaupungintalolta. Perjantai-iltana reitti suuntautuu Ikaalisten itäpuolelle ja yö taukoa vietetään Ikaalisissa. Matka jatkuu lauantaina kello 11 Kauppakeskus Kompista. Tällöin reitti suuntautuu takaisin Parkanoon ja sen ympäristöön. Ensimmäisiä kuljettajia odotellaan maaliin kello 16:50 alkaen.

Sarjassa ajetaan viidestä eri mestaruudesta, joista täysin varmuudella vasta kahdessa on mestari selvillä. Klassikko- ja Harrastekategorioissa kultamitali on selvinnyt, mutta himmeimmistä mitaleista käydään vielä taistelua. Nuotti-, Seniori- ja Nuortenkategorioissa jännätään vielä kaikkien mitalien kohtaloa.

Nuorissa taistelu mestaruudesta tultaneen ratkomaan Timo Koskisen, Veeti Pulkkisen ja Joakim Gomanin välillä. Seniorimestaruudessa tällä hetkellä parhaiten kiinni on Markku Tuoriniemi. Nuottikategoriassa Kai Hyttinen on puolestaan miltei jo varmistanut mestaruuden, mutta vielä pitää ajaa maaliin viimeinen kilpailu, joka sinetöisi varman mestaruuden.

Sarjassa on nähty paljon kuljettajia ympäri Suomea ja myös Parkanon lähikulmilta löytyy osallistujia. Yksi heistä on Harrastekategoriassa kilpaileva Mika Hirvikangas, joka on ajanut peräti neljä luokkavoittoa kauden aikana.

Kankaanpääläinen Hirvikangas kilpailee pirteällä Toyota Corolla GT:lla luokassa 20 ja on vielä Harrastekategorian mitalitaistelussa mukana.

”Me ajettiin aktiivisimmin 2000-luvun loppupuolella, kun kierrettiin lajin SM-sarjaa. Kymmenen vuoden tauon jälkeen kokeiltiin hommaa jälleen viime syksynä ja alettiin ihan rennolla mielellä harrastamaan sitten uudelleen. Tulevista Parkanon ja Ikaalisten ralliteistä ei ole muistikuvia eikä kokemusta, jota voisi hyödyntää”, Hirvikangas kertoo taustoistaan.

”Nälkä on kasvanut syödessä ja lopulta on tosiaan koko sarja kierretty tänä vuonna. Alkuun oli tarkoitus ajaa ihan vaan yksittäisiä kilpailuja. Pisteissä ollaan nyt neljäntenä ja mitalimahdollisuudet ovat olemassa. ”

”Edellisessä kilpailussa meinasi taistelu mennä tiukalle, kun ensin auto sammui neljännen erikoiskokeen alussa ja lähdettiin sitten menetettyä aikaa ajamaan kiinni perinteisesti sarvet päässä, jonka seurauksena vielä spinnattiin. Voitto tuli kuitenkin lopulta niukasti”, tyytyväinen Hirvikangas kertasi edellisen kisan tapahtumia.

Miltei kotikilpailuksi luettavasta Fenno Rallista Hirvikangas lähtee hakemaan hyvää sijoitusta, joka toisi vielä mitalin kauden päätteeksi.

Sarjalaisten lisäksi kilpailuissa nähdään monia lisäluokkia. Niihin voivat ilmoittautua ne kuljettajat, jotka eivät aja sarjapisteistä. Ikaalisista kotoisin oleva Jukka-Pekka Riskusalo on mukana Volvo 242:lla. Alun perin hän ilmoittautui sarjan Klassikoihin, mutta ei ole ajanut kaikkia sarjakilpailuja. Tällä kertaa Riskusalo nähdään ”Kylänmiesten ja naisten” -lisäluokassa, jossa on mukana muitakin kutsuvieraita Parkano, Ikaalinen ja Kankaanpää seudulta. Tämä luokka ajaa letkan kärjessä.

”Nyt päätettiin lähteä mukaan tähän paikallisten luokkaan, kun kutsu kävi. Ainasvuoren Riku toi vielä synttäreiden kunniaksi numerolapun 60 kotiovelle asti, niin tässähän on valmistelut hyvällä mallilla. Tiet lienevät tuttuja jo 80-luvun ajoilta ja yksi erikoiskoe menee ihan tuossa viiden kilometrin päässä kotoa”, Riskusalo taustoittaa.

”Toki tuttu tie on vaikeampi nuotittaa, kun ajatukset menevät jo seuraavassa mutkassa, vaikka pitäisi vasta sen hetkiseen keskittyä. Kotikisaan on aina mukava lähteä, kun ei tarvitse kalustoa kuljettaa toiselle puolelle Suomea”, Riskusalo jatkaa.

Rallipaketit tulevat myyntiin torstaina 23.9. seuraavissa paikoissa: Shell Parkano, STI Sammi, Ikaalinen, ST1 Kankaanpää ja Luhalahden autohuolto. Rallipaketin hinta on 20€ ja se sisältää yhdelle henkilölle pääsyn kaikille erikoiskokeille. Yksittäinen erikoiskoelippu on 10€.

Sarjatilanteet löydät Harrasterallisarjan kotisivuilta ja Fenno Rallin lisätiedot lähtölistoineen löytyvät Ajaksi-palvelusta, jossa pääset seuraamaan myös livetuloksia.

Teksti: HRS tiedotus / Timo Uimi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.