Juuassa kaasuteltiin harrasterallissa alle vuosi sitten edellisen kerran, reitti sai paljon kehuja tuolloin. Kuva: TL Photo & Media

Suomen suosituin rallisarja jatkuu lauantaina 19. kesäkuuta Pohjois-Karjalassa. Harrasterallisarjan ensimmäinen kesä osakilpailu ajetaan Juuan vauhdikkailla ralliteillä. Kilpailussa ajetaan miltei 90 EK-kilometriä, jotka jakautuvat viidelle erikoiskokeelle. Kilpailuun ilmoittautui 231 kuljettajaa määräaikaan mennessä. Sarjalaisia mukana on 103.

Kilpailunjärjestäjänä toimii Ralli Team Kainuu, joka järjesti sarjan edellisenkin osakilpailun kevät talvella Suomussalmella. Kilpailunjohtaja Jouko Mähönen odottaa jo innolla kesäkauden avausta.

”Hieno määrä saatiin kuljettajia mukaan ja nyt enää odotellaan, että saadaan polkaistua homma käyntiin. Yleisöäkin varmasti tulee mukavasti penkalle. Juuan kunta on hienosti touhussa mukana ja täällä on leppoisa tunnelma tehdä rallia”, Mähönen kertoo.

NUORISSA SAADAAN VARMUUDELLA UUSI OSAKILPAILUVOITTAJA

Harrasterallisarjassa jaetaan viiden eri mestaruuskategorian pisteitä tänä vuonna. Nuorten mestaruuden puolella talvikautta hallitsi suvereenisti Veeti Pulkkinen, joka vei kaikki kolme osakilpailua nimiinsä. Juuassa varmuudella joku muu saa mahdollisuuden olla nopein, sillä Pulkkinen osallistuu samana päivänä ajettavaan Rallin Nuorten Suomenmestaruus osakilpailuun Seinäjoella.

Toisena nuorten pisteissä on tasaisia suorituksia esittänyt Timo Koskinen. Hän on neljän pisteen päässä Pulkkisesta ja pari pistettä edellä niin ikään hyvin ajavaa Joakim Gomania. Näiden kahden lisäksi kärkikanoihin Juuassa voitaneen odottaa ainakin Nuutti Korhosta sekä Oskari Sokkaa.

”Hyvällä fiiliksellä suunnataan kohti kesäkautta, tiet ovat varmasti Juuassa hienot. Testejä ei ole keretty ajamaan, mutta luokkavoittoa lähdetään hakemaan. Harmi, kun Veeti ei ole nyt mukana, sillä olisi ollut kiva mitata vauhtiaan häntä vastaan. Joakim tulee varmasti menemään kyllä kovaa, joten helpolla ei päästä”, Koskinen ennustaa.

Nuorissa Juuan osakilpailuun starttaa kahdeksan kuljettajaa numeroilla 106-113.

LÖYTYYKÖ FRIMANILLE HAASTAJAA KESÄLLÄ

Klassikkomestaruus kategoriassa talvikaudella yksi oli ylitse muiden. Matti Friman kartanlukijansa Petri Seppäsen kanssa veivät Lada-merkkiluokassa sekä Klassikoiden yleiskilpailussa jokaisen talvikisan voitot. Kasassa on siis täydet 36 pistettä. Lada-merkkiluokan kuskit ovat pisteissä myös sijoilla kaksi (Timo Hytönen) ja kolme (Janne Harju).

Klassikot ovat kärsineet hieman osallistujapulasta, joten luokkakohtaisesti jaetut pisteet eivät kaikilla kerry yhtä nopeasti. Kari Herronen on ajanut Starletilla hyvin ja pisteet riittävät sarjan neljänteen sijaan. Mikko Turunen otti Klassikoiden yleiskilpailun kakkossijat talven kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, mutta talvikauden päätöksessä sattunut ulosajo viimeisellä erikoiskokeella ei tuonut sieltä pisteitä ja sarjasijoitus on tällä hetkellä viides.

”Saa nähdä miten tässä Frimanin kyydissä pysytään, kun heillä on mm. uutta moottoria pellin alla, niin voi olla, että menevät entistä kovempaa. Me ei ole autoon tehty perustsekkausten lisäksi mitään ihmeitä. Viime lauantaina käytiin vähän tuntumaa hakemassa, ettei ihan shokissa olla sitten ykkösellä kisassa. Lähdetään tosissaan vielä mestaruudesta taistelemaan, tuli tuossa hankittua elämäni ensimmäiset uudet rallipyörätkin eli nyt ihan sijoitettiin tähän touhuun”, Turunen päättää pilke silmäkulmassa.

Klassikkomestaruus kategorian pisteistä Juuassa taistelee 10 kuljettajaa. He ovat matkassa numeroilla 9-18.

NUOTTIKATEGORIASSA TASAISTA ENNEN KESÄÄ

Nuottimestaruuskategorian kärjessä paahtavat tutut nimet ennen kesäkautta. Kaksi osakilpailua suvereenisti voittanut Kai Hyttinen on vahvin mestarisuosikki tässä kategoriassa. Joni Tolonen on toki vain pisteen päässä toisena. Molemmilla nelivetokuskeilla on yksi nollakisa takana keskeytyksen takia.

”Hyvillä fiiliksillä startataan Juukaan, siellä on hienot tiet laskea menemään. Valitettavasti ei ole ehditty ajamaan yhtään testiä ja autoa on kovasti huollettu. Saa nähdä millainen se on nyt ajaa. Tämä vuosi on ensimmäinen, kun ajetaan nuotista, niin sitä vielä opetellaan kesäkaudellakin. Hyttinen tulee menemään varmasti kovaa kärjessä, mutta koitetaan me napsia hyviä pisteitä jokaisesta kilpailusta”, Tolonen kertoo.

Jaetulla kolmannella sijalla ovat kaksivetoisten nuottiluokassa kilpailevat Juuso Vormisto sekä Marko Kinnunen. He ovat kahden pisteen päässä Hyttisestä. Kinnunen on poissa Juuan osakilpailusta. Pisteissä viidentenä oleva konkari Saku Vierimaa on vaihtanut kesäksi Mitsubishin R-Lite luokituksen mukaiseen Volkswagen Poloon.

Nuottimestaruus kategoriassa Juukaan starttaa 18 kuljettajaa numeroilla 33-49.

SENIOREISSA JATKETTANEEN TASAISTA TAISTELUA

Markku Tuoriniemi selviytyi parhaiten talvesta Seniorimestaruus kategoriassa. Kaksi luokkavoittoa ja yksi kakkostila siivittävät miehen neljän pisteen johtoasemaan. Toisena on Tapio Alikoski, jonka nousujohteinen talvikausi päättyi luokkavoittoon Suomussalmella. Täysin harrastusmielessä kilpaileva Alikoski lähtee maltillisin tavoittein kesän karkeloihin.

”Omalla ajolla lähdetään rakentamaan kesän kisoja. Moilanen ja Mäkelä olivat vähän vaikeuksissa talvella, mikä helpotti meidän pistepotin kertymistä luokassamme. Uskon, että he menevät lujaa kesällä, joten pyritään me olemaan sitten heti heidän jälkeen kolmantena luokkatuloksissa. Viime kesän lopulla käytiin Juuassa ajamassa kilpailu ja haastavat tiet siellä varmasti odottavat nytkin”, Alikoski ennustaa.

Senioreiden kolmantena tasapisteissä ovat samassa luokassa ajavat Pekka Moilanen ja Kai Mäkelä. Molemmilla on yksi luokkavoitto, yksi kakkostila ja yksi keskeytys plakkarissa, joten nämä herrat tulevat varmasti jatkamaan tiukkaa taistelua luokkansa kärjessä.

Senioreissa mukana on 14 kuljettajaa Juuan osakilpailussa. He ajavat numeroilla 19-32.

JATKAAKO JALAVA VOITTOKULKUA MYÖS KESÄLLÄ

Harrasterallisarjan suurimmassa kategoriassa, Harrastemestaruudessa, Miko Jalava oli talven kuuma nimi. Jalava vei luokka- ja yleiskilpailun voitot kaikissa kolmessa kilpailussa johtaen kategoriaa kolmen pisteen erolla ennen Petri Kataista ja Veeti Toivolaa. Katainen ajoi kolmen joukkoon luokassaan joka kilpailussa talvella. Toivola oli puolestaan talvikisoissa aina luokkansa toinen.

Kevättauon aikana Jalava on käynyt hakemassa vauhtia asfalttisprinteistä hyvällä menestyksellä, mutta nyt Starlettiin on palautettu sora-alusta ja tiimi on valmiina sarjan pistetaisteluun.

Neljännen sijan pisteissä talvikauden jälkeen jakavat Ari Pentinmäki, Juha Sällinen ja Toni Koskela.

Harrastemestaruus kategorian V1600/Trophy -luokassa Riku Rantasalo uhkuu menohaluja. Rantasalon kaksi ensimmäistä talvikisaa menivät penkin alle, mutta talvikauden päätöksestä tuli luokkavoitto, sarjasijoitus on jaettu 27. sija talven jälkeen.

”Vaikka ajamme enemmänkin harrastamisen ilosta, niin oma menestymishaluni on todella kova. Olemme todella pettyneitä talvikauden suorituksiin ja tiedostamme sarjatilanteen olevan meille todella haastava. Sarjan osalta kaikki ei ole enää omissa käsissä, joten mennään kisa kerrallaan. Ja mikään muu suoritus kuin luokkavoitto ei tietenkään tyydytä millään tavalla. Fiilis on kuitenkin todella hyvä tilanteeseen nähden ja koitetaan pitää siitä kiinni”, Rantasalo kertoo tiimin tiedotteessa.

Juuan osakilpailussa Harrastemestaruus kategorian eri luokissa nähdään yhteensä 55 kuljettajaa. He ovat matkassa numeroilla 50-105.

LISÄLUOKISSA JÄLLEEN PALJON ITÄ-SUOMEN KOVIA RALLINIMIÄ

Pohjois-Karjalan baanat ovat Suomen parhaimpia ralliteitä ja aina kun näillä seuduilla ajetaan, niin paikallista väriä edustavat kuljettavat ovat isolla joukolla mukana. Tällä kertaa suurin osa heistä ajaa lisäluokissa. Niissä esiin nostettavia nimiä ovat ainakin luokassa 25 kilpailevat Eetu Kortelainen Toyota Starletilla, Joni Toivanen VW Golfilla, Antti Suutarinen Toyota Corollalla ja Vesa Hirvonen, joka hankki kesäkaudelle Volvo 240 -kilpurin.

KOLME OSAKILPAILUA JÄLJELLÄ

Harrasterallisarjassa ajettiin talvella kolme osakilpailua; Joutsassa, Kontiolahdella ja Suomussalmella. Juuan osakilpailu käynnistää kesäsesongin. Kilpailu pyörähtää käyntiin Juuan Kivikeskuksesta lauantaina kello 11. Vihdoinkin yleisö pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkejaan. Rallipakettien myynti alkaa perjantaina 18.6. kello 10. Paketit ovat myynnissä kilpailukeskuksessa sekä Neste Kolinportilla. Pyydämme yleisöä edelleen noudattamaan varovaisuutta liikkuessa ja riittäviä hygienia- sekä turvaväliohjeita.

HARRASTERALLISARJA KESÄKAUSI 2021

19.06.2021 Juuka Ralli
04.09.2021 Tammisaari Ralli
24.-25.09.2021 Fenno Ralli, Parkano

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.