Harrasterallisarjan kolmas ja samalla talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan Suomussalmen maisemissa lauantaina 20. maaliskuuta. Sarjan osakilpailujen suosio on ollut alkukauden ajan huikea, sillä kaikissa osakilpailussa on ollut mukana yli 200 kuljettajaa. Talvikauden päätös vetää pisimmän korren tässä asiassa, sillä mukana on ennätykselliset 252 kuljettajaa.

Suomussalmella ei ole rallia ajettu kymmeneen vuoteen. Viime vuonna päästiin jo lähelle, mutta kilpailu peruuntui koronarajoitusten takia kilpailuviikon torstaina. Nyt toivotaan, että kaikki menee hyvin ja kuljettajat pääsevät näyttämään taitonsa Kainuun lumipenkkojen välissä. Kilpailu ajetaan ilman yleisöä.

”Järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja nyt tällä viikolla on enää soiteltu vaan talkoolaisia läpi. Mukana on arviolta noin 150 talkoolaista toteuttamassa tapahtumaamme. Reitti kulkee teillä, joissa ei ole hirveästi asutusta tai sivuteitä, niin se helpottaa sulkuhommia. Pakkasia on ollut ja lunta riittää reilusti, joten kaikki on valmiina talviseen ralliimme”, kilpailunjohtaja Jouko Mähönen kertoo.

PULKKISELLA JA FRIMANILLA MAHDOLLISUUS HATTUTEMPPUUN

Nuorten mestaruussarjassa Veeti Pulkkinen on kahden osakilpailun jälkeen sarjajohdossa kahden voiton ansiosta. Toisena kolmen pisteen päässä on Timo Koskinen ja kolmantena Joakim Goman. Suomussalmella nuorissa nähdään 11 kuljettajaa.

Klassikkomestaruuden puolella on nähty niin ikään tuplavoittaja, kun Lada merkkiluokkaa hallinnut Matti Friman johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen Mikko Turusta. Kolmen kärjen täydentää edellä mainittujen tapaan Ladalla kilpaileva Timo Hytönen. Klassikoissa talvikauden päätöksessä on mukana nuorten tapaan 11 kuljettajaa.

SENIOREISSA TASAISTA KAHDEN OSAKILPAILUN JÄLKEEN

Seniorimestaruus kategoriassa on käynnissä hieno taistelu, sillä kolme kuljettajaa on tasapisteissä. Pikkuluokan Escort mies Pekka Moilanen ja Toyota Corollalla kilpaileva Kai Mäkelä ovat molemmat voittaneet yhden kilpailun ja olleet kerran kakkosia.

Isomman luokan BMW-kuljettaja Markku Tuoriniemellä on ollut samanlainen tahti omassa luokassaan, joten kaikilla on kasassa 23 pistettä. Seuraavina tulevat etuvetoista Civiciä käskyttävä Tapio Alakoski sekä Volvo-kuljettaja Ilpo Saari. Kilpailun voittotaistelusta ei pidä unohtaa myöskään edellisen osakilpailun voittajaa Pauli Junttilaa. Senioreissa Suomussalmella nähdään yhteensä 13 kuljettajaa.

NUOTTISARJASSA MUKANA UUSIA HAASTAJIA

Nuottimestaruuden puolella ennakkosuosikeilla on ollut voiton hetkiä, mutta myös teknisiä murheita. Näin ollen sarjatilanne on mielenkiintoinen. Edellisen osakilpailun nopein 2-veto kuljettaja Juuso Vormisto lähtee sarjajohdossa Suomussalmen kilpailuun, autona Opel Astra. Toisena pisteissä on Starlet-kuljettaja Harri Kihlman ja jaetulla kolmannella sijalla ovat Jarmo Pekkarinen ja Mikko Lauhasmaa.

Tekniikkamurheista kärsineet Kai Hyttinen, Joni Tolonen sekä Marko Kinnunen löytyvät pisteissä jaetulta viidenneltä tilalta. Suomussalmen kilpailuun starttaa 30 kuljettajaa tässä kategoriassa.

Isossa nuotti 2-veto luokassa nähdään muutama kova nimi, jotka eivät ole vielä tänä vuonna sarjassa esiintyneet. Heitä ovat viime kauden R-Rallicup mestari Max Karhapää Honda Civicillä sekä aina kovaa menevät BMW-kuljettajat Ville Hanhisuanto ja Anssi Valkonen.

JALAVA HAKEE KOLMATTA, PISTEISSÄ TASAISTA

Harrastemestaruus kategoriassa viisi kuljettajaa mahtuu sarjatilanteessa kahden pisteen sisään. Kaksi kategorian yleiskilpailun voittoa napannut Miko Jalava Toyota Starletilla on kärkipaikalla.

Pisteen päässä niskaan hengittää Ari Pentinmäki, joka kilpailee Peugeot 206:lla. Jaetulta kolmannelta sijalta löytyy Starlet mies Marko Mansikkamäki, Volvon voimaan luottava Petri Katainen sekä etuveto Astraa tuova Veeti Toivola. Harrastekategoriassa on jälleen hieno määrä kuljettajia mukana. Seitsemässä eri luokassa on mukana reilu 60 kuljettajaa.

LISÄLUOKAT JA TOINEN SARJA TUOVAT OMAN MAUSTEENSA KILPAILUUN

BMW Ralli -sarja nähdään mukana nyt ensimmäistä kertaa Harrasterallisarjan osakilpailussa. Tässä luokassa kilpaillaan E36-korisilla BMW 325i -autoilla. Tekniikaltaan autot ovat lähes vakioita, turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Autojen kustannukset on saatu pidettyä hyvin maltillisena, joten voidaan puhua harrastajaystävällisestä kilpailumuodosta. Kaudella 2021 BMW Ralli –sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua.

BMW Ralli -sarjan pistekärjessä Suomussalmelle saapuu Risto Lejon, joka on saalistanut kahdesta osakilpailusta 43 pistettä. Jaetulla toisella sijalla ovat Lasse Hirvijärvi ja Toni Parkkinen. Pisteitä heillä on kasassa 32.

Suomussalmella Harrasterallisarjan BMW Original luokan (LK18) kuljettajat pääsevät reitille toisena, sillä myös he voivat taistella toisen sarjan pisteistä. Näin molempien sarjojen kuljettajille taataan tasaiset keskinäiset olosuhteet.

Kilpailun lisäluokissa nähdään miltei 100 kuljettajaa. Nämä luokat ajavat sarjalaisten jälkeen ja heistä ensimmäisenä reitille starttaa oululainen Anssi Laukkanen numerolla 154.

Kuljettajilla on lauantaina edessä kuusi vauhdikasta erikoiskoetta, noin 80 EK-kilometriä. Kilpailu käynnistyy kello 11 ja ensimmäisiä kuljettajia odotellaan maaliin kello 16 aikoihin.

Osallistujat ja livetulokset löytyvät osoitteesta: https://www.rallitulokset.fi/Suomussalmi2021/

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Louhelainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.