Viikko sitten päättynyt ilmoittautuminen Harrasterallisarjaan koki hurjan loppukirin. Alun perin sarjan osallistujamääräksi oli rajattu 200 kuljettajaa, mutta viimeisenä ilmoittautumispäivänä, jouluaattona sarjapaikkoja paljastui paketista 30 lisää. Viime hetkillä puhelin ja sähköposti lauloi sulosointuja, kun viimeisetkin kuljettajat yrittävät saada nimensä listaan. Lopulta sarjajärjestäjä heltyi ja otti kaikki sillä hetkellä tulossa olleet mukaan. 

Lopullinen sarjaan ilmoittautuneiden määrä on 239 kuljettajaa. Näin ollen viidestä tarjolla olevasta mestaruudesta tullaan käymään varmasti hurja taistelu tulevalla kaudella.

 

Kuljettajat jakautuivat tasaisesti eri luokkiin, joten muutoksia tuli vain muutaman luokan osalta. Lopullisessa sarjassa tullaan kilpailemaan kahdessakymmenessä eri luokassa, joista jopa kahdeksaantoista luokkaan on ilmoittautunut sellainen määrä kuljettajia, että jaossa on täydet pisteet kilpailuista, kun vaan tarvittava määrä kuljettajia (6kpl) osallistuu myös itse osakilpailuun. Tämä on hyvä parannus viime vuosiin nähden.

Klassikkomestaruuden puolella luokat viisi ja kuusi yhdistettiin, jonka lisäksi luokka numero seitsemän muuttui klassikkojen nuottiluokaksi kuljettajien toiveesta. Jo aiemmin Ladojen merkkiluokka (LK 9) muutettiin ko. kuljettajien toiveesta nuottiluokaksi. Molemmissa taistellaan kuitenkin Klassikkomestaruuden pisteistä, koska osakilpailukohtaisia pisteitä kerrytetään luokkasijoitusten mukaan.

Harrastemestaruuden puolella Lady luokka poistui, sillä sinne oli ilmoittautunut vain yksi kuljettaja. Hän siirtyi haastamaan muita bemari kuljettajia BMW Original luokkaan (LK 18). Sarjamaksun palauttamiseen oikeuttava peruminen on voimassa jatketusti 15.1.2021 saakka.

Sarja pyritään käynnistämään uuden suunnitelman mukaisesti helmikuun 13. päivä Joutsassa, jossa kilpaillaan Kaasujalka-Rallin merkeissä. Kilpailukutsu on jo julkaistu rallin kotisivuilla, mutta ilmoittautuminen avataan vasta 17. tammikuuta. Kilpailunjärjestäjä toivoo, että siihen mennessä on tieto, millaisia kilpailutapahtumia helmikuussa saadaan järjestää sekä millaiset ovat rallikilpailuille asetettavat vaatimukset tuolloin.

Pidetään siis peukkuja, jotta yleinen tilanne helpottaa vuoden alkupuolella. Harrasterallisarja toivottaa kaikille turvallista ja vauhdikasta Uutta Vuotta 2021!

Lopullinen luokkajako sarjan kotisivuilla: www.harrasterallisarja.fi

Joutsan kilpailun kotisivut: www.kaasujalkaralli.fi

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Louhelainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla