Suomen autourheiluliitto perustettiin kilpailijoiden toiveesta. Suomen suosituimmaksi rallisarjaksi muodostunut R-RalliCup ei saanut muiden lajiliittojen alla sarjaoikeuksia vuodelle 2021 ja kilpailijoiden toiveena oli, että sarja jatkuisi myös tulevaisuudessa, näin ollen uuden liiton perustaminen tuli ajankohtaiseksi sarjan ylläpitämiseksi.

Keskustelut eri viranomaistahojen kanssa osoitti, että keskusjärjestö toiminta voidaan toteuttaa myös voittoa tavoittelemattomana osakeyhtiönä, tämän perusteella lähdettiin neuvotteluihin eri alueiden toimijoiden kanssa keskusjärjestön muodostamisesta. Keskusteluiden yhteydessä toteamus oli että ”politikoinnista” vapaata autourheilua tarvitaan edelleen, jossa pääosassa on kilpailijoiden huomioiminen ja kustannustehokas järjestelykoneisto ilman suurta byrokratiaa. Valmistelu vastuu toimintaan annettiin Marko Riihimäelle, joka on 2012-2015 aikana perustanut Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestön ja on luonut R-Rallicup sarjan. Riihimäki aloitti yhtiön valmistelutoimet ja sen hallitukseen valikoitui monille tuttuja henkilöitä autourheilun järjestelytoimista sekä kilpailijoista.

Toiminnan alkuvaiheessa hallitus tekee valmistelutyöt ja päätökset, voittoa tavoittelemattoman yhtiön hallitus toimii ilman palkkioita ja kaikki varanto käytetään toiminnan kehittämiseen. Lajia ei myöskään olla uudelleen rakentamassa vaan pyritään luomaan olosuhteet, että kilpailujen pariin on helppo uusien henkilöiden tulla kokeilemaan edullisesti kilvanajoa sekä ”tauolla” olleiden palata lajin pariin ja aktiivi kuljettajille luodaan uusia mahdollisuuksia muiden kilpailujen ohella. Tulevaisuudessa tarkastellaan, aloitetaanko perustamaan ns. työryhmiä, jotka valmistelevat asioita eri näkökulmista, tärkeätä on huomioida kilpailijat, järjestäjä organisaatiot, viranomaistahot, mediat unohtamatta myöskään yleisöä joka lajia suuresti seuraa Suomessa.

”Koska kilpailut alkavat” on ollut jo kuljettajilla kysymyksinä ketkä asiasta ovat ”puskaradion” kautta tietoa saaneet. Rallikilpailut, jotka vaativat liikkumista ns. siirtymillä yleisen liikenteen mukana alkavat, kun siirtolupa ehdot täytyvät ja sen hyväksyntä saadaan Traficomilta, tämä on todennäköisesti ja aikataulullisesti mahdollista vasta kesälle 2021. Suljetun alueiden kilpailut esim. Rallisprint tapahtumat voivat alkaa, kun liiton perustaminen on hyväksytty PRH toimesta. Päätös saatiin sopivasti ihan itsenäisyyspäivän alla 3.12.2020.

Terveisin;
Suomen Autourheiluliiton hallitus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla