Harri Kihlman ja Jyrki Tamminen ovat tuttu näky viime vuosilta BMW:n ohjaimissa. Kuva: Toni Ruotsalainen

Jo nyt joulukuun alussa on selvää, että Harrasterallisarjassa lumen ja soran lennätystä nuottiluokkien toimesta tullaan varmuudella näkemään. Kalustoa viivalle näyttää tulevan aina R5 Skodista BMW M3:seen, joten sounditkin lienevät kohdillaan, kun sarjamme huimapäät päästetään irti ensimmäistä kertaa tammikuun alussa Piippolassa.

Sarjassa nuottimestaruudesta taistellaan yhdessä luokassa nelivetoisella kalustolla sekä kahdessa luokassa kaksivetoisella kalustolla, alle ja yli 1650cc. Kategoriassa menestyneille jaetaan osallistujamäärän mukaan lahjakortti yms. palkintoja kauden päätteeksi.

Nuottimestaruuden pääyhteistyökumppanina toimii Kuljetusliike Jakopalvelu Oy. Ammattitaitoinen kuljetusliike sekä lämpösäädeltyjen kuljetusten erikoisosaaja tarjoaa monipuolista kuljetuspalvelua Pirkanmaalla. Eikä ongelmaa tuota erilliskuljetukset muualle Suomeen tai jopa ulkomaan suuntaan. Yrityksen taustalta löytyy pitkän linjan autourheilu harrastaja Jyrki Tamminen.

Tamminen on kilpaillut itse kuljettajana 90-luvulla, jonka jälkeen ralli pysyi mukana elämässä mm. MM-ralleja katsojana kierrellen. Noin kymmenen vuotta sitten Kihlmanin veljekset Jari ja Harri kuitenkin saivat Tammisen uudelleen mukaan suoranaiseen kilpa-autoiluun, kun hänet istutettiin Harrin vierelle kartturiksi. Takana on yhdessä monenlaisia kilpailuja aina SM-tasolla asti.

”Kyllähän sitä kaikenlaista on ehtinyt rallin parissa kokea, tutuksi on tullut onnistumisten lisäksi suomalaiset puuvarannot ulosajojen seurauksena sekä tietysti tekniikka viat. BMW:llä on nyt viime aikoina kierretty kilpailuja, mutta se vähän lyheni keulasta tuossa viimeisimmässä kilpailussa, niin varmaan ensi kauteen starttaillaan Toyota Starletilla. Katsotaan kauden mittaan, jos Starlet ei istu käteen, niin laitetaan BMW takaisin iskuun. Tässä harrasterallisarjassa on parasta, että pystyy harrastamaan juuri niin kuin itse haluaa, eikä siellä ole pakko hampaita kiristellä, vaikka ainahan se voitto maistuu ja sitä tavoitellaan”, Tamminen naurahtaa lopuksi.

SARJALAISTEN KESKEN ARVOTAAN MÖNKIJÄ KAUDEN PÄÄTTEEKSI

Kuten Harrasterallisarjan julkistuksessa marraskuun alussa kerrottiin, sarjassa ei välttämättä tarvitse ajaa mestaruuteen asti voittaakseen hienoja palkintoja. Jos arpaonni on hyvä, sarjalaisilla on loistava mahdollisuus napata kauden päätteeksi nelivetoinen mönkijä mukaan kotimatkalle. Tämä siis arvotaan kaikkien sarjaan ilmoittautuneiden sekä sarjassa vähintään viisi osakilpailua ajaneiden kuljettajien kesken.

Mönkijä -palkinnon taustalla on Pohjoisen Auto Oy, joka on auto- ja konekauppaan keskittyvä toimija. Heidän toimipisteitänsä löytyy nimensä mukaan pohjolasta, eli Oulusta, Rovaniemeltä ja Ranualta. Yrityksestä tavoitimme monelle ralliautoilun seuraajalle tutun nimen, Ville Hanhisuannon.

”Lähdin tähän touhuun mukaan oikeastaan Hosionahon Hempan kautta, kun yhdessä monesti hommia värkätään. Olen aiemminkin ehdottanut tämän suuntaista konseptia autokilpailuun, mutta kukaan ei ole sitä oikein napannut käyttöön. Ajatuksena tässä on se, että kun puhutaan harrasterallisarjasta, niin halutaan antaa mahdollisuus kaikille voittaa jotain, välittämättä siitä onko sijoitus ensimmäinen tai kymmenes. Tiedän, että tämäkin motivoi useaa kuljettajaa lähtemään mukaan”, Hanhisuanto paljastaa.

Hanhisuannon omat ajokuviot tulevalle kaudelle ovat vielä suunnittelu vaiheessa, mutta ainakin joissakin sarjamme kilpailuissa kuljettaja tultaneen näkemään kauden aikana.

Marraskuun loppuun mennessä Harrasterallisarjan ilmoittautuminen on kerännyt jo mukavat 101 nimeä ilmoittautuneiden listalle ja useassa luokassa on tarvittava määrä kuljettajia mukana, jotta se toteutuu. Yhteensä sarjaan otetaan 200 kuljettajaa. Ilmoittautumien jatkuu aina jouluaattoon 24.12. asti.

Teksti: HRS tiedotus / Timo Louhelainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla