Mika Lemmetti ajoi voittoon viikonloppuna päättyneessä harrasterallisprintin mestaruussarjassa Saarijärvellä. BMW:llä kilpaileva Lemmetti, 31, voitti luokkansa jokaisessa kauden neljässä osakilpailussa, joten mestaruus tuli maksimipistein.

Vuonna 2005 rallisprintin nuorten luokasta aloittaneelle Lemmetille mestaruus on uran toinen, ensimmäinen iso merkkipaalu oli rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestaruus kaudelta 2017, seuraavalla kaudella tuloksena oli SM-hopeaa. Tämän jälkeen laihialainen vaihtoi lajia ja autoa, Toyota Starletin tilalle tuli BMW ja katseet suunnattiin ralliin. Uusi auto aiheutti kuitenkin ”lastentauteineen” päänvaivaa, eikä kausi edennyt odotusten mukaan, vaikka tuloksiin kirjattiinkin Pohjanmaa Rallin luokkavoitto ja Vetomies-kilpailun kakkossija. Seuraavan kauden kynnyksellä tullut perheenlisäys auttoi päätöksessä pitää välivuotta, satunnaisesti kilpaillen. Koronakevään lytätessä myös kuluneen kauden suunnitelmat, tuli harrasterallisprint kuvioihin kuin tilauksesta.

- Pitkään olin toivonut pelkästään soralla ajettavaa sarjaa, asfalttisarjoja kyllä on ollut tarjolla. Tilausta tuntui olevan, koska kilpailijoita riitti jokaiseen osakilpailuun. Tällainen sarja oli vielä oikein sopiva perhe-elämän ja yrittäjyyden kiireiseen elämänrytmiin. Ja kun itse sarjaa olin ääneen toivonut, ei sieltä oikein poiskaan kehdannut jäädä, Lemmetti naurahtaa.

Harrasterallisprintin sarjaa Lemmetti piti toimivana kokonaisuutena ja ylisti ratoja.

- Jokaisen kisan jälkeen mietin, ettei tästä voi enää paljoa radat parantua. Mutta niin siinä vain kävi, että radat paranivat kerta toisensa jälkeen, ja Saarijärven reitti oli yksi parhaista joissa olen ajanut.

Lemmetin kausi meni nappiin, kahden luokkavoiton lisäksi kahdesta viimeisestä osakilpailusta tuli yleiskilpailun voitto kaksivetoisissa.

- Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä.  Kahdessa ensimmäisessä kisassa vauhti ei ollut vielä aivan tyydyttävää, mutta koko ajan luotto autoon parani ja sen potentiaali tuli esiin. Kahdessa viimeisessä kilpailussa luottoa jo oli, eikä paljon paremmin voi mennä, voitin molemmissa kaksivetoisten yleiskilpailun.

Mestaruuteen vaadittiin voitto viimeisestä, Saarijärvellä ajetusta osakilpailusta.

- Saarijärvellä oli jo paineita. Pakkovoittoa ei ollut, mutta piti olla nopein sarjan kuljettajista. Tein ratkaisevalla kierroksella muutaman virheen, mutta silti maaliin tullessa tiesin että se oli tässä. Tuli jälleen se tuttu tunne, se minkä takia sprintin ajaminen on niin upeaa. Kun kaikki on ladattu siihen yhteen vetoon, ja kaikki adrenaliini purkautuu onnistuneesta suorituksesta, se on jotain mitä saa vain rallisprintistä, Lemmetti hehkuttaa.

Ensi kauden suunnitelmat ovat hahmottuneet, mukana tulee olemaan jälleen rallia sekä sprinttiä, mutta lopullista päätöstä Lemmetti ei ole vielä tehnyt.

- Ensi kaudella ajan varmuudella joitain sprinttejä, sekä myös rallia. Varmuutta ei vielä ole, kun eihän kukaan oikein vielä edes tiedä mitä ja millaisia sarjoja ensi vuonna ajetaan. Auton osalta tilanne on nyt ensimmäistä kertaa hyvä, Bemari toimii, ja sitä tarvitsee vain kehittää ja huoltaa. Koti ja työ sanelevat aika pitkälti mitä ensi kausi tuo tullessaan, mutta kun lumi on satanut maahan, niin eiköhän me jossain olla ajamassa, Laihian Urheiluautoilijoita edustava Lemmetti päättää.

Harrasterallisprint Mestaruussarja 2020

1) Mika Lemmetti 48p
2) Henri Kaasinen 46p
3) Paavo-Petteri Männistö 45p

Mika Lemmetti Motorsport Facebook

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla