FIA Rally Star -karsintojen ilmoittautuminen alkaa!

FIA Rally Star on täysin uudenlainen, 17–26-vuotiaille kuljettajalahjakkuuksille suunnattu väylä ralliammattilaisuuteen. Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry järjestää Gigantin kanssa keväällä 2021 WRC9-pelillä kisattavan karsintasarjan FIA Rally Star -ohjelman Euroopan finaaliin. Manterekohtaisten finaaleiden seitsemän parasta jatkavat harjoittelukaudelle M-Sport Fiesta Rally3:n ratissa. Ohjelman neljä parasta pääsevät näyttämään kykynsä FIA:n rallin junioreiden MM-sarjassa.

AKK ja Gigantti etsivät FIA Rally Star -ohjelman Suomen karsintasarjassa 13.2.-10.4.2021 seuraavaa kansainvälistä rallitähteä WRC9-pelin avulla. Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vantaalla järjestettävä karsintasarja seuloo maan parhaat 17-26-vuotiaat digitaalisen rallin kuljettajat, joista viisi parasta, mukaan lukien yksi nainen, lähetetään Euroopan Continental Final -tapahtumaan kesällä 2021.

Karsintasarjaan pääsee osallistumaan myös kotisohvaltaan etäkilpailujen kautta. Lisäksi Ralli SM -sarjan SM4 -luokasta valitaan finaaliin yksi alle 27-vuotias kuljettaja sarjapisteiden perusteella. FIA Rally Star -ohjelman loppusuoralla häämöttää todellinen jättipotti, sillä rallin MM-sarjan junioriluokan (JWRC) kisakiertueella menestyville aukeaa mahdollisuus aina WRC2-luokan mestaruussarjaan ja MM-ralliammattilaisuuteen saakka.

- On erittäin hienoa, että esportsin saralla syntyy uusia aktiviteetteja ja että iso toimija kuten FIA lähtee edistämään oman lajinsa esports-puolta. Gigantti on jo vuosien ajan ollut aktiivinen toimija esportsissa ja tämä yhteistyö toimii sille luontaisena jatkona, kommentoi Gigantin Gaming -myynnistä vastaava Jukka Erkinheimo.

FIA Rally Star -ohjelmassa tulevaisuuden rallitähtiä etsitään WRC9-pelissä ennalta määrätyillä säädöillä ja erikoiskokeilla. Jokaisella osallistujalla on kolme ajokertaa mahdollisuus tavoitella kärkiaikaa. AKK-Motorsportin valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola on innoissaan kansainvälisen autourheiluliiton uudenlaisesta konseptista.

- FIA on tosissaan lähtenyt panostamaan ja antamaan tilaisuuden myös niille rallikuljettajan urasta haaveileville, joille mahdollisuus päästä näyttämään kykynsä on tähän asti ollut vain kaukainen unelma. Osallistujamäärät tulevat maailmanlaajuisesti olemaan sitä luokkaa, että pärjätäkseen pitää aidosti olla ymmärrystä siitä, mitä kovaa ajaminen todellisuudessa vaatii. Tämä tulee eteen viimeistään siinä kohtaa, kun Euroopan finaalissa hypätään oikean kilpurin rattiin, toteaa Nikkola.

- Upea juttu, että saamme tehdä tämän tapahtumasarjan – uskon meidän suomalaisten näyttävän kyntemme rallissa tässäkin ohjelmassa. Mielenkiintoa konseptia kohtaan on ollut pitkin syksyä ja talven aikana, joten toivonkin karsintasarjaan lahjakkaita osallistujia sankoin joukoin, hymyilee kilpailunjohtaja Saku Jokisalo.

Kilpailun nettisivut ovat jo auki osoitteessa https://fi.fiarallystar.com  Sivuilta löytyy lisätietoa ohjelmasta, säännöt, karsintakilpailut sekä valintamenettelyn tarkemmat tiedot.

Katso esittelyvideo täältä.

Suomen kaupunkikohtaiset karsintakilpailut 2021:
Oulu 13.2.
Jyväskylä 6.3.
Tampere 20.3.
Vantaa 10.4.

HUOM. Karsinnat järjestetään ilman yleisöä ja kaikkia COVID-19-rajoituksia noudattaen. Tilaisuuksissa on maskipakko ja niissä noudatetaan asianmukaisia turvavälejä.

AKK / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.