Oikean elämän kilpailukaudella 2020 tamperelainen Luka Nurmi voitti Porsche Sprint Challenge NEZ-ratasarjan ja sen myötä hän kilpailukaudella 2021 suuntaa kansainvälisille GT-radoille moottoriurheilun ammattilaiselämää määrätietoisesti rakentaen.

Vastaavasti Kalle Rovanperä on jo rallin ammattilaisena eikä sen myötä esittelyjä kaipaa.

Ajotuntumaa ylläpitääkseen Nurmi ja Rovanperä osallistuvat autourheilun monitoimimies Mikko Korpelan toteuttamaan Vauhdin Festivaali -tapahtumaan, jossa kilpaillaan Italian Monzan virtuaalisella moottoriurheiluradalla. Kuuden tunnin mittaisessa kestävyyskilpailussa kaksikko ajaa LMP2 luokan -autolla. Nurmi ajaa kilpailun rallicrossin

Euroopan- ja Suomenmestaruuksia voittaneen Matti Alamäen kehittämällä X'Racer simulaattorilla.

- Olen nyt vuoden verran aktiivisesti ajanut simulaattorikilpailuja ja huomannut kuinka hyvin ne sopii oikean elämän kilpailutoiminnan ylläpitämiseen ja myös kehittämiseen. Muutama viikko sitten sain kutsun Blue Rose Team eSports tiimiin ja sen myötä olen päässyt ajamaan useiden virtuaalikilpailuista kiinnostuneiden ralli- ja ratakuljettajien kanssa.

Kalle Rovanperään olen myös tutustunut tätä kautta ja nyt pääsen hänen kanssaan jakamaan saman auton kuuden tunnin kestävyyskilpailussa, Luka Nurmi kertoo.

- Kalle on osoittautunut mukavaksi ja reiluksi tiimikaveriksi. Sen myötä on ollut oikein hienoa nähdä miten rallin ammattilainen ajaa lujaa ja varmasti myös radalla. Itselleni tämä kilpailu toimii erinomaisena ajotuntuman ylläpitämisenä ja tottakai hauskanpitona. Vaikka saamme vastaamme useita kovia tiimejä niin siitä huolimatta tavoitteet on asetettu palkintokorokkeelle eli ihan oikeasta elämästä tuttuun kilpailufiilikseen varmasti päästään, Nurmi jatkaa.

Kilpailupäivän aikataulu 25.10.2020

- Vapaat harjoitukset: 09.00 - 11.30

- Aika-ajo: 11.30 - 12.00

- Kilpailu: 12.00 - 18:00

Tapahtumaa voi seurata reaaliaikaisesti internetin välityksellä osoitteessa https://www.twitch.tv/simracingfi 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.