Jukka Lehtinen urakoi Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience virtuaalirallisarjan Tour de Turinin kilpailun voittoon - Aleksi Hirvilampi epäonnistui ja putosi sarjajohdosta

Alppien vuoristoteillä ajetussa Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience virtuaalirallisarjojen viidennessä osakilpailussa kilpailijat pääsivät kokemaan Monte Carlon MM-rallista tututn Turinin vuoristoseudun ympäristön erikoiskokeet aivan kuten mediamoguli Tomi Tuominen on viidesti kilpailijana sen oikeassa elämässä kokenut; Kahdesti Tuominen on kartturoinut kuljettajaansa Monte Carlon MM-rallissa ja kolmesti samaisessa IRC-osakilpailussa. Pitkällä ralliurallaan yhteensä neljä kertaa TGS Worldwide rallitiimiä vetävän Toni Gardemeisterin ja kerran Toyota Gazoo WRC-tiimissä työskentelevän Juho Hännisen kartanlukijana Tuominen luotsasi kuljettajaansa niin WRC- kuin S2000 luokassa.

Koska kyseessä on Tuomisen yksi suosikkikilpailuista sen omalaatuisen luonteensa vuoksi niin eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjan kilpailijat saivat mieleisellään R5-luokan autolla mitata paremmuuttaan

12 pikataipaleen ja 98,6 erikoiskokekilometrin mittaisella reitillä, josta viimeinen oli 9,6 erikoiskoekilometrin mittainen ns. Power Stage.

Reippaiten erikoiskokeet taituroi anjalalainen Jukka Lehtinen, joka johti kilpailua sen ensimmäisestä erikoiskokeesta aina yhden tunnin ja seitsemän minuutin päässä odottaneelle maalilipulle saakka. Lehtinen teki virheetöntä työtä ja vaikka syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna oikean elämän Kouvolan SM-rallissa upeasti SM3-luokan viidenneksi nopeiten R2-autolla ajanut kellokoskelainen Tuukka Hallia teki kaikkensa, jäi hän lopulta kymmenen sekunttia huikean suorituksen ajaneesta Lehtisestä.

Lunta, jäätä ja pitävää pikipintaa sisältäneessä asfalttirallissa suurinta draamaa nähtiin PRO-luokassa, jossa myöskin kellokoskelainen Jarmo Vasama täräytti luokkavoittoon ähtäriläisen sarjajohtaja Aleksi Hirvilammen kohdattua murheita. Hirvilampi oli kilpailun alussa unessa kun avauserikoiskokeen yleiskilpailun 66. nopein aika jätti hänet taistelemaan jäännöspisteistä, joita lopulta hän onnistui keräämään luokkansa seitsemänneksi eniten. Näin Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience virtuaalisarjan toisen PRO-luokan voiton napannut Jarmo Vasama ja yleiskilpailun toiseksi korkeimmat pisteet kotiuttanut Tuukka Hallia nousivat Hirvilammen ohitse kun ajamatta on vielä viisi vauhdikasta osakilpailua.

Sarjan isäntä eli Tomi Tuominen saapui virtuaalisen Tour de Turini rallin maalilipulle yleiskilpailun sijalla 36 ja Silver Fox eli hopeakettujen luokan palkintokorokkeen alimmalla sijalla.

Lopputulokset Ajoasu.fi & Tomi Tuominen eRally Experience 5/10

osakilpailu: Tour de Turini Rallye, Yleiskilpailu Top-5:

 1. Jukka Lehtinen, Volkswagen Polo GTI R5, 1:07:15.049 2. Tuukka Hallia, Volkswagen Polo GTI R5, +10,342sek 3. Aleksi Hallia, Volkswagen Polo GTI R5, +50,144sek 4. Markus Torro, Volkswagen Polo GTI R5, +60.554sek 5. Eetu Kortelainen, ŠKODA Fabia R5, +73.962sek

Ajoasu.fi & Tomi Tuominen eRally Experience sarjatilanne 5/10 osakilpailun jälkeen:

 1. Tuukka Hallia, 167p (Elite)
 2. Jarmo Vasama, 161p (PRO)
 3. Aleksi Hirvilampi, 158p (PRO)
 4. Jaakko Anttonen, 150p (PRO-AM)
 5. Aleksi Hallia, 149p (Elite)
 6. Ari Rantanen, 148p (PRO-AM)
 7. Antti Pekkarinen, 147p (Silver Fox)
 8. Samuli Salo, 144p (PRO-AM)
 9. Markus Karala, 142p (AM)
 10. Sami Hakonen, 136p (Semi-PRO)
 11. Marko Perttula, 132p (Semi-PRO)

Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla