Yhteensä 10 osakilpailun mittainen Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience rallisarja sai vauhdikkaan startin kun virtuaaliautourheilijat mittaisivat turboahdetuilla nelivetoisilla Mitsubishin ja Subarun R4-autoilla paremmuuttaan yhteensä seitsemällä nopeatempoisella puolalaisella pikataipaleella. Lopulta kovaan vesisateeseen huipentuneen 76,4 erikoiskoekilometrin mittaisen kilpailun voiton nappasi aikaisemmin Jyväskylän Autovaruste eRallisarjan voittanut kellokoskelainen Tuukka Hallia, joka ilmeisesti vuoden MadCroc palkintojuomiensa siivittämänä pokkasi 45,6 sekunnin marginaalilla palkintokorokkeen korkeimman sijan ennen laukaalaista Markus Torroa.

Kuitenkin kun kilpailun viimeisellä 16,5 erikoiskoekilometrin mittaisella ns. Power Stagella Eetu Kortelainen ja Petrus Vesterinen pitivät karvan verran Tuukka Halliaa kiireisempää kyytiä niin luokkavoitot ja täydet Power Stage pisteet ajaneet Markus Karala ja Marcus Grönholm GRX eRallisarjassa Peugeot 206 WRC-vannepalkinnon voittanut Aleksi Hirvilampi, jotka ovat jaetussa sarjajohdossa ennen yhden pisteen päässä kyttäävää Antti Pekkarista, Tuukka Halliaa ja Peke Salomäkeä.

- Porvoon Autopalvelun mahdollistamassa rallisarjassa ajetaan nyt uudistetun luokkajaon voimin, jossa myös oma "Silver Fox" kilpaluokka yli 40-vuotiaille herrasmiehille. Avausosakilpailu näytti sen, että luokkajako olisi onnistunut, koska kilvanajo jokaisen luokan sisällä on raastavaa sekunttipeliä. Loistavina esimerkkeinä ovat sarjajohtajat Aleksi Hirvilampi, joka voitti luokkansa vain 1,5 ja Markus Karala, joka voitti luokkansa vain 4,5 sekunnilla, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

- Avausosakilpailu sai arvoisansa huipennuksen kun yllättävä sadekuuro sipaisi pitkän päätöserikoiskokeen pinnan petollisen liukkaaksi ja siten kilpailijoilla oli haastetta aina rallin viimeisille metreille saakka.

Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan yhdeksän kymmenestä parhaimmasta tuloksesta niin samanlaista sekunttipeliä tulemme koko elo- ja syyskuun kilpailuissa näkemään. Se tämän virtuaalirallisarjan tarkoitus on, että jokaisella kilpailijalla olisi omien taitojensa mukaisesti ajaa kovaa kilpaa vastaavat ajotaidot omaavien kanssakilpailijoidensa kanssa.

Uudistettu luokkajako on heti näyttänyt sen, että olemme saaneet lisää sähköä jokaiseen luokkaan, Kekoni jatkaa.

Sarjan toinen osakilpailu vie kilpailijat vuoteen 1999, jolloin moottoriurheilua suuresti rakastava, lohjalainen mediamoguli Tomi Tuominen kartturoi Esa Saarenpään vieressä Rallin SM-sarjassa Volkswagen Golf KitCarilla. Vuosisadan vaihduttua hän istui myös kaksi kisaa Jani Pirttisen kanssa Englannin avoimessa kuten Skotlannissa. Näin ollen kilpailijoilla on matkattavana 103,6 erikoiskoekilometriä Skotlantilaista pikataivalta itse valitsemallaan KitCar luokan autolla.

Samanaikaisesti ajetaan myös sarjan kolmas osakilpailu, jossa kilpailijat mittaavat paremmuuttaan R2-luokan autolla Saksan Panzerplatten alueella. Hikinen viikko on siis kilpailijoilla edessään kun asfaltilla taituroidaan 46,4 erikoiskoekilometrin verran.

Lopputulokset Ajoasu.fi Polakkiralli 2020: Yleiskilpailu, Top-5:

 1. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution X, 35:36.110 2. Markus Torro, Mitsubishi Lancer Evolution X, +45.656sek 3. Aleksi Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution X, +55.079sek 4. Mika Saira, Mitsubishi Lancer Evolution X, +1:06.132sek 5. Kari Valjakka, Mitsubishi Lancer Evolution X, +1:07.912sek

Sarjatilanne 1/10 osakilpailua, Top-10:

 1. Markus Karala, 40p
 2. Aleksi Hirvilampi, 40p
 3. Antti Pekkarinen, 39p
 4. Tuukka Hallia, 38p
 5. Peke Salomäki, 38p
 6. Ari Rantanen, 36p
 7. Arttu Karttunen, 36p
 8. Matti Salomäki, 33p
 9. Jukka Jääskeläinen, 33p
 10. Jonne Wallin, 32p

Kuva: Reissumies Jussi Laitila.
Teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.